Underhållande dåligt

FILMEN

Det jag tänker mest på när jag ser "Infestation" är hur mycket den påminner om "The Mist". Även här har vi en grupp människor som till en början tvingas gömma sig inomhus för att det härjar en massa insekter ute på gatorna. En skillnad är dock att det här rör sig om stora, otroligt dåligt gjorda, kackerlackor (och andra insekter) istället för de lite mer fantasifulla insekter vi ser i "The Mist". Vi får även här följa en grupp människor som ger sig av och försöker hitta ett säkert ställe där insekterna inte kan hitta dem.

Ingen vet varför, men helt plötsligt har kackerlackorna och andra jätteinsekter tagit över jorden. De anfaller varenda människa de hör (de är nämligen blinda) och även om ingen vet vad deras syfte är så ingår inte människorna i det. Men när vårt gäng flyende människor hittar insekternas bo bestämmer de sig för att nu får det vara nog. Nu är det dags att slå tillbaka.

Att påstå att "Infestation" är ett plagiat av "The Mist" är kanske att ta i men det skulle inte förvåna mig om man fått idén efter att ha sett "The Mist" eller kanske läst novellen den bygger på av Stephen King. Men trots detta och trots att specialeffekterna pendlar mellan att vara riktigt usla och knappt godkända kan jag inte låta bli att gilla filmen. Det känns som om de som gjort den ändå velat göra något bra och att de gjort vad de kunnat med den förmodligen rätt begränsade budget man haft att tillgå.

När det gäller skådespelarna tycker jag att, även om de är okända hela bunten, de sköter sig rätt bra. Det kommer visserligen inte att bli några Oscars för dem men här duger de fint. Som sagt, "Infestation" är en lagom skön rulle och om man tar den för vad den är, en lågbudgetfilm med usla specialeffekter, bjuder den på 90 minuters skaplig underhållning.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Det står på DVD-omslaget att den är som "Drag me to Hell" fast med insekter och när jag läser detta kan jag inte låta bli att undra om den som skrivit detta ens sett "Drag me to Hell".

2. Specialeffekterna blir extra dåliga när karaktärerna ska agera tillsammans med insekterna. Då ser man vilka dockor de är.

3. Som sagt. Jag gillar filmen trots att jag klagar på den rätt mycket men ibland kan "dåliga" filmer ändå blir rätt underhållande.


HANS-ÅKE LILJA (2010-06-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (26/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA