Filmen som räddas av skådespelarna

FILMEN

Att få med både Morgan Freeman och John Cusack i samma film måste ha varit som en våt dröm för regissören Bruce Beresford. Tyvärr är inte alltid en film lika bra som skådespelarna som medverkar i den.

Både Freeman och Cusack gör riktigt bra ifrån sig och filmens handling är inte helt igenom dålig. Den är inte exceptionellt bra heller utan rätt medelmåttig och roar mest för stunden. Dock är det min fasta övertygelse att om inte Freeman och Cusack varit med i den så hade den passerat rätt obemärkt förbi på DVD-hyllan.

Freeman spelar en yrkesmördare som under en fångtransport ska fritas. Fritagningen misslyckas dock och Freeman hamnar, med handfängslen, i skogen. Där hittas han av Cusacks karaktär som är ute och campar med sin son. Cusack får för sig att han ska överlämna Freeman till myndigheterna vilket resulterar i att han nu måste se till att hinna fram innan Freemans kumpaner hinner ikapp honom…

Att se Morgan Freeman som skurk är intressant. Tyvärr tillåts han inte vara elak fullt ut utan när det verkligen gäller väljer han alltid rätt väg. Det hade varit kul att se honom riktigt grym och hänsynslös men icke sa Nicke.

Förutom Freeman och Cusack ser vi även Jamie Anderson som Cusacks son. Jamie gör en väldigt bra rollprestation och till saken hör också att han inte hade speciellt mycket erfarenhet av agerande innan filmen spelades in.

Trots ett svagt manus men tack vare ett bra skådespeleri känns "The Contract" intressant och värd att slösa lite drygt 90 minuter på.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en trailer och en dokumentär om filmen. Tyvärr handlar dokumentären mer om ryggdunk och om hur duktiga alla är än om hur filmen faktiskt gjordes…


TRE SAKER

1. Det man slås av direkt är hur osannolikt det är att en person skulle agera som Cusacks karaktär gör. Jag tror personligen att de flesta bara skulle låta mördaren gå för att slippa bli inblandade …

2. Jamie Anderson har som sagt inte gjort någon annan roll än denna och jag är faktiskt benägen att kalla honom en naturbegåvning. Så bra som han spelar är det ingen som skulle kunna gissa att detta är hans första roll.

3. Varje gång jag sett en film med Morgan Freeman slås jag av hur bra han är. Det är inte alltid som själva filmen är bra men Freeman är alltid bra. Det nämns även i dokumentären att han alltid kommer väl förberedd och alltid gör det som behövs av honom. En sann skådespelare.


HANS-ÅKE LILJA (2007-07-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Bakom kulisserna film och trailer
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA