En serie som väcker känslor…

FILMEN

En film ska väcka känslor, då har den gjort sitt jobb. Vissa filmer får tårarna att rinna. Vissa får oss att skratta eller bli rädda. Första säsongen av "The Last Ship" väcker ilska i mig och jag ska förklara varför.

Filmen handlar om hur ett virus bryter ut och dödar 80 procent av jordens befolkning. På det amerikanska krigsfartyget Nathan James vet man dock inget om detta. Fartyget befinner sig vid Nordpolen och har beordrats radiotystnad under fyra månader. Man är där dels för att öva och dels för att en forskare som de har med sig behöver utföra experiment. Forskaren, doktor Rachel Scott, vet vad som händer i världen och försöker hitta ett vaccin eller ett botemedel. Hon har dock order om att inte avslöja varför hon befinner sig på skeppet. Något som besättningen inte blir glada över när de inser att de missat chansen att säga farväl till sina nära och kära.

Så långt väcker serien nyfikenheten i mig. Upplägget är lysande och man borde ha alla möjligheter att få till något bra. Men så blir det inte och nu är jag bara förbannad när jag tänker på serien. För vad man gör är att ta en riktigt bra idé och slänger in en dialog som är lika trovärdig som en 32-kronorssedel och till det har man anlitat så dåliga skådespelare att det bara blir pinsamt. Ingen av dem kan skådespela ordentligt utan vad man verkar ha värdesatt här är hur snygga alla är. Kaptenen på båten, Tom Chandler ser ut som en Ken-docka och hur mycket han än fightas så hamnar inte hårstråna på hans huvud i oordning.

Med andra ord sitter man mest och blir förbannad på att de förstört något som skulle kunnat bli bra. Eller på att kaptenen ser så prydlig ut hela tiden. Eller att någon i besättningen säger något riktigt korkat som inte normal människa skulle säga. Allt detta sammanfattas bäst med ett ord: Fiasko!


EXTRAMATERIALET

Vi får en massa extramaterial där vi får se hur man spelade in serien och dessutom får vi några filmer som ska vara inspelade innan serien där doktor Scott berättar om sitt arbete innan hon går ombord på båten men även det känns krystat och man tröttnar snart.


TRE SAKER

1. En medlem ur Baldwinklanen finns med, Adam Baldwin.

2. Serien är baserad på en bok.

3. Eric Dane som spelar kaptenen lämnade tydligen "Grey’s Anatomy" för "The Last Ship". Snacka om nerköp.


HANS-ÅKE LILJA (2015-09-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2015
Bolag: Warner Bros.
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Commentaries, Character profiles, 2014 Comic-Con Panel, The Navy and the USS Halsey, Making of The Last Ship, Prequels: Origin of the virus, The Last Ship details and inside the episodes.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA