Filmvärldens bästa signaturmelodi

FILMEN

Inledningsscenen i "Mission Impossible 3" är nog en av de bästa jag sett. Den är intensiv, rå och totalt oväntad. Man kastas på ett grymt sätt rätt in i filmen och känslan man får ligger sedan som en blöt filt över en under hela filmen.

Vi får här följa Ethan Hunt som numera lagt fälttjänsten åt sidan och bildat familj. Han jobbar nu endast som instruktör åt nya agenter. Ett uppdrag som han inte kan motstå dyker dock upp och han ger sig åter ut i fält. Uppdraget går åt skogen och nu gäller det att rädda frun som kidnappats av den onde Owen Davian (spelas av Philip Seymour Hoffman). För att få henne fri måste han hitta någon som heter The Rabbit Foot och leverera det till Davian.

Tom Cruise gör återigen rollen som Hunt och han gör det förträffligt bra. Man slås av hur bra skådis Cruise faktiskt är… när han får bra roller. I rollen som Luther ser vi Ving Rhames som också han alltid är bra. Övriga två i teamet är för mig okända men de sköter sig bra dom med.

Som man också kan förvänta sig är det en hel del action och tvära vändningar i filmen. Den man tror är vän är kanske fiende och tvärt om. Frun är naturligtvis helt ovetandes om sin mans arbete och allt är sådär hemligt som man förväntar sig att det ska vara.

Hunt är något av en modern blandning av MacGyver och James Bond som klarar det mesta. Visst det är totalt overkligt men det är ju så det ska var när det gäller sådana här filmer. Är det realistiska filmer man vill se är inte "Mission Impossible 3" rätt film.

Denna recension kommer att förstöras om 5, 4, 3, 2, 1……


EXTRAMATERIALET

Detta är en 2-diskutgåva och skillnaden mellan den och 1-diskutgåvan är enorm. Jag kan ärligt talat inte se en enda anledning till att man skulle välja 1-disken. Visst den är några tior billigare men det väger inte upp vad man missar. Inte på långa vägar.

I stort sätt allt är dokumenterat. Det finns en film om själva inspelningen, en film om specialeffekterna, en film om skådespelarna, en film om själva MIF, en om hur man gjorde maskinen som gör masken Hunt har på sig för att se ut som Davian, en film om lanseringen av filmen, alla tänkbara trailers och TV-spottar m.m.

Det finns inget slut på extramaterialet. Utan att ha klockat det känns det som om det är lika mycket extramaterial (tidsmässigt) som själva filmen. "Mission Impossible 3" är med andra ord en film där det är väl värt att investera i den lite dyrare utgåvan.


TRE SAKER

1. Det finns nog inte någon signaturmelodi som slår den till "Mission Impossible". Filmvärldens klart bästa.

2. Det ryktas om att Brad Pitt ska ta över huvudrollen i nästa "Mission Impossible"-film efter att Cruise fått sparken. Känns just nu som ett misstag.

3. Få kan spela iskall och rå som Philip Seymour Hoffman.


HANS-ÅKE LILJA (2006-10-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (8)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2006
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 2.35:1 (anamorfisk)
Extramaterial:
Kommentarer av Tom Cruise och regissören J. J. Abrams, Hur filmen skapades, Bortklippta scener, Crusie-generationen, Mission Action: Mitt i Action-gruppen, Visualisering av The Mission, Inne hos IMF, Mission: Metamorfos, Filmmusiken, Lansering av filmen, Fotogalleri, Filmpriser, Biotrailer, TV-reklam och Moviefone: Tom Cruise och J.J. Abrams utan manus
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (18/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA