Underhållande film med oväntat slut

FILMEN

Kevin Cole har efter många om och men äntligen lyckats nässla sig in i storgangstern Ziggys organisation. FBI har varit Ziggy på spåren i åratal men den senaste tiden har han varit spårlöst försvunnen. Kevin är nu inne i organisationen men han har dock inte träffat Ziggy personligen. Allt går genom kurirer och post till och från diverse postfack. Ziggy är som ett spöke. Omöjlig att få tag på men samtidigt lyckas han hela tiden få fram sina order till dem som ska utföra det han vill ha utfört.

Kevin får sina order på samma sätt som alla andra och just nu har Ziggy satt honom på att tortera Mr. Green som Ziggy misstänker ha stulit 10 av hans miljoner. Kevin går allt hårdare fram i sina förhörsmetoder för att få fram information, både för att Ziggy ska få sina pengar men även för att få fram information om Ziggy. Mr. Green är nämligen Ziggys revisor sedan många år tillbaka.

Den stora frågan är bara hur långt Kevin är villig att gå för att få fast Ziggy. Han har redan gjort saker som får honom att hata sig själv. Hans förhållande med flickvännen knakar i fogarna då han inte kan berätta för henne vad han håller på med. Han går dessutom till FBI:s psykolog för att orka göra de saker han gör. Var går gränsen? Vad kan man utsätta en annan människa för, för att få fast den man jagar?

"Tortured" är en riktigt bra film. I huvudrollen som Kevin ser vi Cole Hauser och som hans offer Mr. Green hittar vi ingen mindre än Laurence Fishburne. Som Kevins pappa och chefen för FBI ser vi James Cromwell och Kevins närmaste chef spelas av James Denton som de flesta säkert känner igen som Mike i "Desperate Housewives". Alla inblandade gör riktigt bra ifrån sig och när filmen sen slutar på ett rätt oväntat sätt blir den på något vis fullbordad.

Jag gillar "Tortured". Både för dess skådespelare och för dess handling, som emellanåt är riktigt grym. Det enda jag retar mig lite på är hur enkelt Kevin rör sig när han inte är undercover. Han går på fest hos FBI och springer ofta på deras kontor. Man tycker ju att han kunnat vara lite mer försiktig med att röja sin identitet…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en bakom kulisserna-film som är helt godkänd. Den är inget spektakulärt men ändå helt godkänd.


TRE SAKER

1. Laurence Fishburne som vi ser som Mr. Green har nu en av huvudrollerna i TV-serien CSI.

2. Även om Cole Hauser gjort en hel del roller är han för mig tidigare i stort sett okänd.

3. Undra om det finns någon som kan spela gammal bättre än James Cromwell?


HANS-ÅKE LILJA (2009-01-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA