Lyckad film om ett olyckligt förhållande

FILMEN

Jennifer Aniston och Vince Vaughn i den romantiska komedin "The Break-up", det borde vara succé och faktiskt så är det, om inte succé, rätt så bra. Filmen inleds med att vi får se hur det lyckliga paret träffas och fram till en kväll när de ska introducera sina respektive släkter för varandra.

Naturligtvis blir det katastrof och härifrån går det bara utför. Anistons rollfigur Brooke tycker att hon gör allt utan att få någon uppskattning och Vinces karaktär Gary tycker å sin sida att Brooke bara tjatar och tjatar. Kvällen slutar med att de gör slut. Ingen vill dock flytta ifrån den lägenhet de delar och ska sanningen fram vill de egentligen inte gå skilda vägar heller.

Mot all logik försöker de sen få den andra att ge med sig och erkänna att sina misstag med de mest vansinniga tilltag. Ingen ger dock med sig och lägenheten delas upp och de förbjuder varandra att vistas på den andres mark.

Både Aniston och Vaughn är otroligt bra i sina roller och de är båda som skapta för att göra komedier. Att detta gällde för Aniston vet alla som sett några avsnitt av "Vänner" redan medan Vaughn är ett lite mer osäkert kort när det gäller komedier. Han är dock otroligt bra som den otroligt egocentrerade Gary.

John Michael Higgins gör också mycket bra ifrån sig som Brookes sjungande bror. Han bjuder verkligen på sig själv och har faktiskt några av filmens roligaste scener.

Slutet är också en positiv överraskning. Jag skulle vilja säga att det är ett typiskt Hollywoodslut men ändå inte. Det är inte det där lite sötsliskiga slutet som oftast brukar avsluta den här typen av filmer. Här är det bara sött…och lite sofistikerat…


EXTRAMATERIALET

I extramaterialet får vi bland annat se ett alternativt slut. Som tur är använder man det inte. Det är lite för mycket. Tyvärr missar vi dock ett framträdande av Brookes sjungande bror…

Vi får även en hel del borttagna och förlängda scener och faktum är att alla skulle passa bra att ha kvar i filmen. En del är till och med så roliga att de borde fått vara kvar.

Dessutom får vi kommentarer av Aniston och Vaughn och outtakes, det vill säga delar av scener där skådespelaren improviserar och trixar för att fånga det där lilla extra.

Med andra ord går det inte att klaga på extramaterialet. Det uppfyller mer än väl det man förväntar sig.


TRE SAKER

1. Brookes brors sånguppvisning under middagen är otroligt rolig och man kan inte låta bli att skratta högt. Mer finns också i de borttagna scenerna.

2. När filmen spelades in var Aniston och Vaughn även ett par utanför filmduken. Det känns som om det lyser igenom även i filmen…eller så har jag bara påverkats av allt skvaller…

3. Vaughns föräldrar har roller i filmen. Hans mamma spelar en turist och hans pappa spelar Anistons pappa i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2006-11-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen (anamorfisk)
Extramaterial:
Kommentarer med Vince Vaughn och Jennifer Aniston, borttagna scener, förlängda scener, outtakes och ett alternativt slut.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
THRILLERNA