Dålig lärare, dålig film

FILMEN

Cameron Diaz brukar kunna vara rätt kul i sina komedier. Lägger man sen till Justin Timberlake som även han brukar vara rätt bra i sina filmer borde "Bad teacher" bli en rätt bra film. Nu blir det dock inte så, inte på långa vägar. Elizabeth Halsey (Diaz) slutar sitt jobb som lärare som hon hatar för att gifta sig rikt. Dock ångrar sig den tilltänkte mannen och Elizabeth tvingas fortsätta sitt jobb som lärare. Planen är dock att så snart som möjligt göra en bröstförstoring och på så sätt snabbt hitta en rik man som vill gifta sig med henne vilket skulle innebära att hon inte behöver fortsätta jobba.

Nu är ju som alla vet bröstförstoringar rätt dyra och pengar är något Elizabeth inte har. Med andra ord, hon tvingas gå tillbaka till sitt lärarjobb för att få ihop pengarna. Hon hatar dock fortfarande att vara en lärare och tar därför alla genvägar hon kan. Så en dag dyker Scott Delacorte (Timberlake) upp och Elizabeth vet plötsligt vem hon ska gifta sig med…

"Bad Teacher" är varken rolig eller bra gjord. Att den inte är rolig beror på att skämten känns billiga och tråkiga helt enkelt. Man tar genvägar för att försöka få ett skratt men gör inget ordentligt. Samma sak med manus. En del klipp i filmen är så dåliga att man nästan tror att man är tillbaka på det glada 80-talet när censuren i Sverige klippte så ogenomtänkt i filmerna att stora delar av handlingen försvann. Samma sak gäller nämligen här. Vi hoppar helt okontrollerat fram i filmen. Bland annat efter att i ena sekunden stått på ett museum ligger Elizabeth och Scott i säng och har sex med kläderna på. Hur de hamnade där eller varför vet man inte. Sekunderna innan var Scott inte ens intresserad av Elizabeth... Mycket slarvigt gjort!

Sammanfattar man sen detta blir filmen riktigt usel och det finns egentligen inget alls att glädjas åt i den. Usel som komedi, riktigt uselt manus och halvdana skådespelarinsatser ger inte mycket annat än skräp.


EXTRAMATERIALET

Det finns en hel del extramaterial men det känns ungefär lika kul som själva filmen, det vill säga inte alls. Vi får en årsbok där några av karaktärerna finns med och väljer man att titta närmare på någon av dem får vi ett par scener med dem. Helt onödigt när man just sett filmen.

Vi får även borttagna och misslyckade scener. Dessa är bättre men ändå rätt ointressanta. Utöver detta får vi lite andra kortare inslag där man skojar lite med sig själva och filmen i sig men tyvärr skrattar jag inte.


TRE SAKER

1. De konstiga klippen i filmen fick mig mer än en gång att undra om skivan hackat till och skickat mig fem, tio minuter framåt i filmen.

2. En lite irriterande sak är att något hände 2008 med en av lärarna men vi får aldrig reda på vad det var. Vi kan gissa vad det var men får aldrig veta. Surt.

3. Filmen är bara 87 minuter lång och hade definitivt tjänat på att vara lite längre och ha scener som hänger ihop. Bara ett tips…


HANS-ÅKE LILJA (2011-11-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Sony
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Borttagna scener, Misslyckade tagningar, Långt bakom kulisserna med Jason och Justin, "Raising more than funds", Tabbar och tavlor, "Jams yearbook - Hidden moments" och Ytterligare tre minidokumentärer från bakom kulisserna
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA