Katastrofalt dåligt

FILMEN

Bickford Schmeckler är besatt av en bok han skrivit. Den förklarar hela mänsklighetens existens. Varför vi finns, hur vi finns, vad vi består av, vad vi uppfattar och så vidare. Allt han behöver nu är ett slut på boken.

Under en studentfest lägger dock Sarah beslag på den. Även hon är en student och nyfiket börjar hon läsa "The Book" som Bic kallar den. Förvånande nog finner hon den mycket upphetsande och får vad hon kallar en hjärnorgasm.

Bic blir naturligtvis förkrossad när han upptäcker att boken är borta och börjar genast söka efter den. Några dagar senare, efter att ha letat i soptunnor, försökt rädda utomjordingar ur en galen människas huvud, gått lös med både en grillgaffel och ett baseballträ hittar han boken.

Det visar sig att några supernördar snott den och tryckt upp den i massor av exemplar, startat en rörelse baserat på Bics tankar samt tryckt upp både tröjor och muggar med budskapet på. Bic blir förkrossad och måste nu bestämma vad han ska göra. Ska han skriva klart boken, som han nu trots allt fått tillbaka, eller ska han släppa allt och börja leva på riktigt?

Ja, ni hör själva. "Cool ideas" gör ingen glad och den är definitivt inte rolig. Nu måste jag väl i rättvisans namn påpeka att jag förmodligen inte är rätt målgrupp för filmen. "Cool ideas" riktar sig nog mer mot ungdomar i de yngre tonåren eller kanske ändå yngre… i bästa fall. Karaktärerna är rent hjärndöda och manus och dialog slarvigt skrivet. Filmen saknar helt finess och jag tror ärligt talat inte att jag log en enda gång. Det enda positiva med den är att den inte är mer än drygt 70 minuter lång.

Med andra ord, se något annat istället. I stort sett allt är bättre än detta…


EXTRAMATERIALET

Finns inget.


TRE SAKER

1. Originaltiteln är "Bickford Shmeckler’s Cool Ideas" men som tur är han man i alla fall skippat Bics namn i den svenska titeln för ett sämre namn finns nog inte.

2. Huvudrollen Bic spelas av Patrick Fugit och trots att han har en gedigen meritlista är han här under all kritik.

3. I en liten roll som förläggare ser vi Clark Gregg som de flesta kanske känner igen från "Christine".


HANS-ÅKE LILJA (2008-09-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Atlantic
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.77:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (15/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA