Den gamla och den nya…

FILMEN

"The new adventures of old Christine" är comebackserien för Julia Louis-Dreyfus efter att "Seinfeld" lades ner. Personligen gillade jag aldrig "Seinfeld" men denna återkomst gillar jag.

"The new adventures of old Christine" handlar om den frånskilda Christine som redan i första avsnittet får reda på att hennes före detta man Richard just träffat en ny och yngre kvinna som dessutom har samma förnamn som Christine. Hon omnämns därför som nya Christine vilket gör att Julias rollfigur får det föga smickrande namnet gamla Christine. Det är även detta som givit serien sin titel.

Efter detta bestämmer sig Christine för att ge sig ut i datingcirkusen igen för att träffa en ny partner hon också. Detta är dock inte så lätt när hon dels har ett väldigt starkt band till sin före detta man och dels är en allmänt mycket nervös och stirrig person.

Naturligtvis går det inte helt smärtfritt för henne och hon stöter på både med- och motgångar under säsongens gång. Så även när det gäller sonen Ritchies skolgång och allt vad det innebär. Han går nämligen i en dyr privatskola och de andra mammorna är verkligen snobbar. De ser bland annat ner på Christine, som äger ett gym, för att hon jobbar.

Övriga karaktärer i serien förutom de två Christine, hennes före detta man Richard och sonen Ritchie är Christines bror Matthew, som också bor hos henne, och två mammor till barn i sonens klass, Marly och Lindsay.

Jag gillar "The new adventures of old Christine" även om första säsongen lider lite av att vara tvungen att introducera serien. En hel del av situationerna och skämten återupprepas under säsongen och min gissning är att det är för att riktigt få fram karaktärernas personligheter. Tyvärr blir det också lite tjatigt men jag gissar att detta är borta i nästa säsong då karaktärerna är inövade och kända för tittaren.

Skämten i serien ligger på en bra nivå och framför allt sonen bidrar med en hel del dråpliga situationer. Men andra ord, en underhållande serie som förmodligen bara kommer att bli bättre och bättre ju längre den håller på.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en bakom kulisserna-film där i stort sätt alla inblandade intervjuas och berättar om hur serien skapades.

Vi får också tabbar samt en del borttagna scener. När det gäller tabbarna är det helt klart sonen i huset, spelad av Trevor Gagnon, som är roligast.


TRE SAKER

1. Inledningen till serien är bland de kortaste jag sett. Endast seriens titel visas och sen är vi igång.

2. I USA är serien inne på sin tredje säsong.

3. Wanda Sykes som de flesta säkert känner igen, men inte riktigt kan placera, dyker upp som Christines vän Barb emellanåt.


HANS-ÅKE LILJA (2008-05-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2008
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
The Real Christine: A Conversation with Julia Louis Dreyfus, Series Creator Kari Lizer, and Cast, Unaired Scenes och Gag Reel
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (15/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA