Larvigt, larvigare, Dance flick

FILMEN

"Dance flick" är en film i samma stil som "Scary Movie", det vill säga en riktigt larvig film. Skämten är låga, handlingen larvig och skämten fjantiga. Filmen är kort sagt ett stort slöseri med tid, och i stort sett vad som helst annat man kan komma på att göra är bättre.

Handlingen är enkel. Megan flyttar till storstan för att gå på high school. Där träffar hon Thomas som är en streetdansare och hennes lust att återuppta dansen kommer som ett brev på posten. Megan har nämligen varit ballettdansös men givit upp drömmen om att dansa när hennes mamma förolyckades på väg till en av Megans auditions. Megan anklagar sig själv och har därför lagt dansen på hyllan. Nu väcks dock lusten till liv igen.

Thomas å andra sidan måste dansa då hans dansgäng är skyldiga en lokal gangster pengar. Det enda sättet de har att kunna betala tillbaka är att de vinner danstävlingar. Detta är dock ingen lätt match men naturligtvis kommer Megan till undsättning och dansar skjortan av dem alla. Slutet gott allting gott…

Eller inte... Filmen är som sagt riktigt dålig och när eftertexterna rullar önskar jag att jag tillbringat de senaste 80 minuterna någon annanstans. Jo, så dålig är filmen faktiskt. Humorn är som sagt väldigt låg och det är mycket snuskprat, skämt om tjocka människor, homosexuella och så vidare. Pubertal humor som inte är ett dugg underhållande om man är en dag över 14. Dessutom är skådespelarna rätt usla. Alla levererar visserligen sina repliker men agerandet känns krystat och amatörmässigt.

Nä, "Dance flick" klarar man sig lätt utan. Men det klart, gillar man filmer som "Scary Movie" och dansfilmer kommer man nog att uppskatta även denna… på något sätt.


EXTRAMATERIALET

En massa dansklipp, en trailer samt några bortklippta scener är det vi bjuds på och tyvärr håller de samma låga klass som själva filmen vilket innebär att extramaterialet är precis lika olidligt att titta på som filmen.


TRE SAKER

1. Som ni kanske förstått är det dansfilmer som man gör sig lustig över här. Bland annat framför man en alternativ version av ledmotivet till "Fame".

2. Föga förvånande gick denna film direkt till DVD utan att passera biograferna.

3. Det är inte så konstigt att filmen påminner om "Scary Movie". Det är nämligen samma personer som ligger bakom de två filmerna.


HANS-ÅKE LILJA (2010-02-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Dance Dance Dance! med bröderna Wayans Wayans Wayans!, Dansklipp, Bortklippta scener och Trailer
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA