Ytterligare en lyckad Ben Stiller-film

FILMEN

I "The Heartbreak Kid" spelar Ben Stiller Eddie som är 40 år och livrädd för att binda sig… ända tills Lila dyker upp Det är kärlek vid första ögonkastet och när sen Lila riskerar att skickas till Holland av det företag hon jobbar på bestämmer sig Eddie för att fria. Gifta personer flyttar nämligen inte företaget på.

Sagt och gjort Eddie och Lila gifter sig och beger sig av på sin smekmånad i Mexiko och det är nu problemen dyker upp. Eddie och Lila hade nämligen bara känt varandra i sex veckor innan de gifte sig och nu upptäcker Eddie att Lila kanske inte är den personen han trodde.

När Lila sen bränner sig i solen och inte kan följa med Eddie ut träffar han av en slump Miranda och tycke uppstår. Frågan är nu bara om Eddie ska berätta att han faktiskt är där på smekmånad eller inte, och om han nu ska det, hur? Ödet vill dock annorlunda och genom ett misstag löser problemet sig över förväntan, tror Eddie i alla fall.

Ben Stiller är som vanligt hur bra som helst och i rollen som Eddie glänser han verkligen. Både för att rollen kräver en hel del roligheter från Stillers sida men också för att den dessutom har en hel del seriösa inslag.

Som Lila ser vi svenska skådespelerskan Malin Åkerman och faktum är att hon fixar rollen galant. Hennes engelska är perfekt och likaså hennes skådespelarkunskaper. Min gissning är att vi kommer att få se mycket mer av henne i framtiden.

Vi ser även Ben Stillers riktiga pappa, Jerry Stiller, i rollen som Eddies pappa och det är bara att konstatera att far och son jobbar mycket bra tillsammans. Även resten av skådespelarna gör mycket bra ifrån sig och man kan inte annat än vara nöjd med vad man ser.

"The Heartbreak Kid" är med andra ord en mycket rolig film även om den ibland blir lite allvarlig också. Den är dessutom fylld av små skämt som dyker upp när man minst anar det. Det är allt från folk som ramlar till roliga kommentarer och trots att den är hela 111 minuter lång blir den aldrig långtråkig.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av kommentarer av bröderna Farrell som gjort filmen och även en dokumentär om hur de hamnade i filmbranschen.

Vi får också bortklippta scener, tabbar och en kort inblick i hur far och son Stiller tyckte det var att jobba tillsammans.

Förutom detta får vi även följa med och se hur filmteamet har en Halloweenfest för alla inblandade och hur de kastar ägg till varandra för att knyta samman inför filmandet. De två sista känns tyvärr lite överflödiga här på DV:Dn.


TRE SAKER

1. Det är intressant att se hur gråhårig Ben Stiller är i filmen. Han ser ut som om han åldrats tio år jämfört med när han är mörkhårig.

2. Ben Stiller fortsätter att imponera. Han blir bara bättre och bättre för varje film.

3. I rollen som Miranda ser vi Michelle Monaghan som också varit med i filmer som "The Bourne Supremacy" och "Mission: Impossible III"


HANS-ÅKE LILJA (2008-03-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Kommentar av bröderna Farrelly, Bortklippta scener, Tabbar och blundrar, Bröderna Farrelly i "The French Tradition", Ben & Jerry, Heartbreak Halloween och Äggkastningen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA