Knasigt familjedrama

FILMEN

I "Welcome to the Rileys" träffar vi Douglas och Lois som varit gifta i 30 år men som den senaste tiden inte haft det speciellt bra. Deras dotter dog när hon var 15 och sedan dess har inte Lois inte varit utanför hemmets fyra väggar. Inte ens för att hämta posten. Naturligtvis tär detta på förhållandet och Doug har skaffat sig en älskarinna, Vivian. När Doug ska på en affärsresa till New Orleans bjuder han med Vivian med förhoppningen om att de ska kunna få lite tid ihop. Några dagar innan resan dör dock Vivian oväntat och Doug tvingas sörja i det tysta. Han åker till New Orleans, sorgtyngd, och väl där hamnar han på en strippklubb där han raggas upp av Allison.

Doug är dock inte det minsta intresserad av att ha sex med henne utan ser henne mer som en dotter, som den dotter han inte längre har. När sen slumpen gör så att de återigen träffas på ett fik senare på kvällen och han följer henne hem, för att se så allt är som det ska, bestämmer han sig för att han måste ta hand om henne. Dock som en far och inget annat. Han ringer hem till Lois och berättar att han inte kommer hem, handlar städsaker och sätter igång. Frågan är bara om han kan ersätta sin dotter med Allison?

I rollen som Doug ser vi James Gandolfini som de flesta säkert känner igen som Tony Soprano. Personligen har jag lite svårt att se honom i något som inte är "Sopranos" och låta bli att tänka på honom som Tony men här funkar det ändå rätt bra. Gandolfini är en utmärkt skådespelare och han axlar rollen som den sorgtyngde Doug underbart. I rollen som Allison ser vi Kristen Stewart och här är hon mycket bättre än hon är i "Twilight" filmerna. Även Melissa Leo är bra i rollen som Lois.

När det gäller själva handlingen känns den välgenomtänkt även om den känns rätt orealistisk. För hur troligt är det att en medelålders man flyttar in hos en tjej i 15-, 20-års åldern och agerar hennes låsaspappa? När sen Lois också flyttar in och går och köper bomullstrosor och andra liknande saker känns det lite sådär... Men trots detta gillar jag filmen. Man känner för Doug och Allison och deras något underliga relation. Att sen inte filmen har det där sockersöta slutet man fruktar att den ska ha gör bara det hela så mycket bättre.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Bilden på omslaget är från en scen i filmen men då sitter de utanför en tvättomat och inte framför en knallgul väg.

2. Blu-ray utgåvan ska enligt omslaget vara fem minuter längre än DVD. Jag vet dock inte vad det är för något som skiljer.

3. Titeln kommer från en liten skylt som sitter på Rileys hus.


HANS-ÅKE LILJA (2011-05-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: CCV
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk 16:9
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA