Trulig tonårstjej hittar sig själv

FILMEN

Greta (Hilary Duff) är den 17-åriga tjejen som är arg på allt och alla. Hon är svår att ha att göra med och därför skickar hennes mamma henne till mormor och morfar i New Jersey över sommaren. Greta har bestämt sig för att ta livet av sig innan hon fyller 18 år men innan dess ska bara komma på hur och pricka av alla saker på listan som hon ska hinna med innan hon avslutar sitt liv.

I New Jersey är livet ännu mer ett helvete tycker Greta men trots detta ordnar hon sig ett jobb som servitris där hon träffar Julie (Evan Ross) som kanske är precis den rätta killen att få Greta på andra tankar?

Det här är inte vidare bra. Hilary Duff spelar så trulig att jag kreverar. Det blir för mycket av det obstinata tonårsbeteendet. Till en början vill jag spy på karaktären som är så fruktansvärt egocentrisk och ohyfsad. Sedan förstår man ju att hon inte mår så bra och då blir det lite lättare. Men ändå, det bli för mycket.

Jag köper det inte riktigt. Men en bit in i filmen kommer det ändå några glimtar som får mig att bli berörd på lite olika sätt. Men i sin helhet är inte det här en film för en 30-årig kvinna, utan för en tonåring som säkerligen ser på den på ett helt annat sätt.

Men ska jag lyfta fram något som jag verkligen gillar med filmen så är det mormodern och morfaderns sätt att agera och all den värme som de visar. Rollerna spelas av Ellen Burstyn och Michael Murphy.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Gretas mamma spelas av Melissa Leo och även om hon bara medverkar en kort stund i filmen så gör hon det himla bra.

2. När Greta får se en bild på sin döda far visar bilden skådespelaren John Heard som i verkliga livet är pappa till hans och Melissa Leos gemensamma barn.

3. En scen mellan mormodern och morfadern är lite annorlunda att vi får se på film och säkerligen skulle en tonåring reagera precis som Greta gör i filmen när hon ser dem. Jag undrar vad det kan vara…


MARIA EREMO (2011-11-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
THRILLERNA