Kanske världens tråkigaste film

FILMEN

"Main Street" utspelar sig i den sovande lilla staden Durham i söderns USA. En gång i tiden fanns där massor av liv men i dag väljer ungdomarna att flytta så fort de får chansen. De som är kvar är ganska trötta medan livet rullar på.

En dag kommer Gus Leroy (Colin Firth) till staden med flera lastbilar fyllda med farligt avfall. Han har hyrt ett magasin av Georgiana Carr (Ellen Burstyn) där han ska förvara tunnorna. När Georgiana får reda på vad Leroy har för planer med hennes magasin tar hon hjälp av sin systerdotter Willa (Patricia Clarkson) för att få bort honom.

I staden bor även 23-åriga Mary (Amber Tamblyn) som vill få ut mer av livet än vad hemstaden kan erbjuda. Den gamla kärleken Harris (Orlando Bloom) hyser fortfarande känslor för Mary och är beredd att göra det mesta för att få tillbaka henne.

Låter det ointressant och snurrigt? Det är nämligen precis vad det är. Till en början är det jobbigt att hänga med vem som är vem, vilken relation de har med varandra och vad som händer i deras liv. Det är så fruktansvärt tråkigt och sömnframkallande så hälften vore nog.

Det händer liksom ingenting och det lilla som händer är ändå inget vidare. Manuset är så tunt och innehållsfattigt och det finns ingenting som kan rädda det. Jag inser att jag struntar fullständigt i hur det går för karaktärerna och det som ska anses vara lite spännande är inte spännande någonstans. Att väletablerade skådespelare som Firth, Bloom och Burstyn väljer att arbeta med ett sådant här manus är och kommer alltid att förbli en gåta.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. På filmens omslag trycker man hårt på att Colin Firth medverkar och att han varit Oscarsnomnierad (och nu även vunnit). Det är mer tryck på vad han gjort tidigare än vad den här filmen egentligen handlar om.

2. Det enda lilla som är underhållande är att Colin Firth spelar en man från Texas. Att höra den genomäkta britten prata Texasdialekt är lite kul, men bara lite.

3. Enligt IMDB är detta regissören John Doyls debut som långfilmsregissör.


MARIA EREMO (2011-04-23)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Atlantic
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (13/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA