Seg och tråkig komedi

FILMEN

Jacks gillar att para ihop folk. Hon har svårt att separera från före detta pojkvännen fast de gjort slut och allt för ofta hamnar de i säng med varandra. Hon bor med sin homosexuelle kompis Peter och naturligtvis försöker hon para ihop även honom med en partner. En dag träffar hon Paolo som hon anser skulle vara perfekt för Peter. Hon fixar till en blind date mellan de två och allt verkar gå som på räls. Ända tills Paolo berättar för Peter att han inte allt är homosexuell och att han dessutom gillar Jacks.

Detta är i stort vad "Love and other disasters" går ut på. Den innehåller de klassiska scenerna där par träffas, allt blir fel och till slut så återförenas de. "Love and other disasters" innehåller inget nytt med det lilla undantaget att Peter skriver filmmanus och vi i under filmens gång ibland får höra en berättarröst.

Tyvärr räcker detta inte och filmen blir stundtals riktigt seg och långsam. Trots att den inte är längre än 87 minuter känns det ofta som om inget händer. Karaktärerna bara irrar omkring och gör ingenting.

I rollen som Jacks ser vi Brittany Murphy och en mer irriterande person får man leta efter. Istället för att vara rolig retar hon gallfeber på mig och jag tycker synd om hennes motspelare som måste ha stått ut med henne under hela filminspelningen. Kanske är hon bättre i verkligheten men… jag vet inte.

I övriga roller ser vi rätt okända skådespelare som faktiskt, med några undantag, klarar sig bra. Lite synd är det dock att de offrar tid på en så dålig film som "Love and other disasters". Jag kan inte se att den skulle hjälpa dem vidare i karriären direkt.

Nä, "Love and other disasters" är seg, oengagerad och tråkig. Den lät rolig när jag läste beskrivningen men i slutändan levererade den inte vad den lovade.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Det som borde vara filmens höjdpunkt, det vill säga när det går upp för Paolo att det är Peter och inte Jacks som han ska gå ut med har antingen klippts bort eller så är regissören totalt inkompetent.

2. Filmen kom redan 2006 så den har några år på nacken när den nu hittar till Sverige.

3. Orlando Bloom och Gwyneth Paltrow gör ett litet kul inhopp i slutet av filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2008-06-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA