Mindre rörig upplösning

FILMEN

Den andra halvan av första säsongen av "Heroes" är inte lika rörig som den första nu när man lärt känna karaktärerna och fått reda på vad de kan göra. Det är dock fortfarande många karaktärer och vissa, som till exempel den osynliga mannen, får vi ingen förklaring till vad som hände honom. Kanske dyker han upp i kommande avsnitt…

I vissa avseenden spårar säsongen också ur något. Vi matas hela tiden med frasen "Save the cheerleader, save the world", vilket känns lite överdrivet då det faktiskt bara är New York som kommer att sprängas.

Men, men, detta är vi rätt vana med från amerikanska produktioner. USA är världen, så är det bara och hakar man inte upp sig på det spelar det inte heller någon större roll.

Här under andra halvan av säsong ett rätas också en hel del frågetecken ut och vi får veta lite mer om vem som är skurken i gänget och vilka som är de goda. Detta är till en början inte helt kristallklart men ju mer av säsongen vi ser, desto mer klarnar det.

Sylar utvecklas till den superskurk man i första halvan kunde ana att han skulle bli. Vi får även se Peter utvecklas till den av våra hjältar som borde har störst chans att ta sig an honom. Även Hiro utvecklas till någon sorts supersamuraj från framtiden.

Sen har vi även historien om Niki/Jessica och jag får allt erkänna att den här delen av serien är den som jag finner minst intressant. Jag vet inte riktigt varför men jag fastnar inte riktigt för den.

Säsongen avslutas på ett föredömligt sätt. Det mesta löser sig och man känner sig som tittare riktigt nöjd med vad man ser. Dessutom lämnas en öppning för nästa säsong. Tyvärr involverar det Hiro och Japan för mycket länge sedan och känns inte allt för lockande. Jag önskar att de utelämnat de sista minuterna för det ger bara en sur eftersmak på ett annars mycket lyckat slut på en lyckad första säsong.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består dels av kommentarspår till några av avsnitten, dels ett gäng borttagna scener och även tre dokumentärer.

De borttagna scenerna varierar från korta rätt obegripliga inslag till mer informativa klipp. Gemensamt för dem är dock att de gör sig bäst i papperskorgen.

De tre dokumentärerna behandlar musiken till serien, stuntscenerna och även en närmare titt på mannen som målat alla tavlor som används i serien, Tim Sale. De om stuntscenerna och Tim är rätt kul att se men däremot den som handlar om musiken hade jag klarat mig utan.


TRE SAKER

1. Ett av de bästa avsnitten är när Hiro och Ando förflyttar sig in i framtiden och man får se vad alla råkat ut för. Stackars Ando får dessutom reda på att han i framtiden är död…

2. Det är lite kul att se Malcolm McDowell dyka upp som Mr. Linderman. Han har varit med i allt från otroliga floppar till stora succéer och här gör han faktiskt rätt bra ifrån sig.

3. Undrar ni var Claires vän Zach tog vägen? Det gjorde nämligen jag så jag kollade upp det och det visade sig att hans agent plockade bort honom från serien när de fick reda på att karaktären Zach skulle komma ut som homosexuell…


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin Äventyr
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Äventyr, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2008
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Kommentarspår, borttagna scener och tre dokumentärer
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA