Filmen som suger

FILMEN

"Suck" ska vara en komedi men tyvärr är den inte så rolig som man kunde ha hoppats på. Filmen handlar om bandet The Winners som harvar på utan några egentliga framgångar. Deras manager lämnar dem och framtiden ser minst sagt mörk ut. Men, just när det ser som mörkast ut blir gruppens basist, Jennifer, biten av en vampyr och således själv en vampyr. Bandet märker att det är något annorlunda med henne men inte riktigt vad. Fansen märker även de att något är annorlunda och helt plötsligt är bandet hetare än de kunnat drömma om.

Naturligtvis är det inte bara positivt att ha en vampyr i bandet. Som alla vet måste hon äta och då står ju människor högt på önskelistan. Dock blir det lik kvar när hon är färdig och dessa faller det på bandets roadie Hugo att ta hand om, något han inte uppskattar. Snart märker dock hela bandet att Jennifer blivit vampyr och frågan som då uppstår är, kan det vara värt att bli vampyr för att få framgång?

"Suck" har komiska inslag men det lyfter aldrig riktigt. Det hela känns lite för lågbudget för att bli bra och även om jag skrattar emellanåt så kommer jag förmodningen inte minnas speciellt mycket av den om några veckor. Dock var det kul att se både Alice Cooper och Iggy Pop i filmen. Både har mindre roller men de gjorde båda rätt bra ifrån sig som skådespelare, framförallt Iggy gjorde riktigt bra ifrån sig.

När det gäller de andra skådespelarinsatserna var de flesta helt okej. Och förutom Malcolm McDowell som spelar en ung Eddie Van Helsing (vampyrjägaren) var de flesta dessutom rätt okända. "Suck" suger kanske inte rakt av och den duger som lite ströunderhållning men är alltså inget man kommer att minnas i längden.


EXTRAMATERIALET

En 45 minuter lång dokumentär bjuds vi på och även om det kanske inte hade gjort något om den varit lite kortare är det ändå imponerade att man lyckats få till en så pass lång dokumentär till vad jag i alla fall misstänker är en film med rätt låg budget.


TRE SAKER

1. I filmen ser vi en ung Malcolm McDowell i några scener där hans rollfigur tänker tillbaka och det är verkligen McDowell som ung vi ser. Tydligen har man klippt in scener från filmen "O Lucky Man!" från 1973.

2. Specialeffekterna i filmen funkar faktiskt rätt bra, även om inte själva filmen gör det.

3. Många av er kommer säkert att känna igen Joey flickvän. Hon spelas nämligen av Nicole de Boer som setts i både "Star Trek: Deep Space Nine" och "The Dead Zone".


HANS-ÅKE LILJA (2010-09-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Universal
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Exclusive 45 min documentary
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA