Lite som familjen Adams

FILMEN

Tim Burton och Johnny Depp har återigen skapat en film och som vanligt när dessa två herrar slår sina påsar ihop blir filmer lite av det annorlunda slaget. Depp spelar Barnabas Collins som lever som en ung playboy på 1700-talet. Inga problem, mycket brudar och så vidare, tills den dagen han avfärdar fel tjej. Angelique Bouchards är nämligen en häxa och för att hämnas på Collins för att han inte vill ha henne får hon hans kärlek att kasta sig utför ett stup och när Collins följer efter henne förvandlar hon honom till en vampyr och därefter begraver hon honom i en grav han inte kan ta sig upp från, tills en dag 200 år senare (på 1970-talet) då han av misstag grävs upp…

Depp är perfekt som Collins och gestaltar honom lysande när han nu återvänder till sitt hem efter 200 år och med allt vad som hänt under den tiden. Dessutom märker han att Angelique fortfarande bor i staden och dessutom har en ledande funktion i samhället. Som sagt är Depp perfekt men vi ser även Michelle Pfeiffer som Elizabeth Collins (efterlevande släkting till Collins) och Helena Bonham Carter som doktor Julia Hoffman som försöker få Collins mänsklig genom att rena hans blod. Alla gör de bra insatser och man kan inte annat än le åt familjemedlemmarna. Man får lite samma känsla som när man ser gamla avsnitt av "Familjen Adams". Allt är sådär utflippat fast på ett bra sätt. Dessutom är det ingen som verkar bli speciellt upprörd över att Collins är en vampyr… när den första chocken lagt sig.

Jag gillar filmen. Den är underhållande och som sagt sådär lagom underlig. Depp är sminkad på ett perfekt sätt och han ser sådär blek ut som en vampyr ska. Att vi sen dessutom får en häxa och en varulv med i mixen gör inte det hela sämre direkt.


EXTRAMATERIALET

Vi får en massa bakom kulisserna-klipp som man kan välja att se separat eller inbakade i filmen, som ett litet fönster, medan man ser scenen den handlar om utspelar sig bakom. Personligen tycker jag det är mest störande att se dem i filmen… om man inte ser filmen för andra gången. Sen får vi även en del borttagna scener. Dessa förklarar dock en del så jag tycker nog att det var ett misstag att ta bort dem.


TRE SAKER

1. Filmen bygger på en TV-serie med samma namn.

2. Både Anne Hathaway, Lindsay Lohan och Jennifer Lawrence kämpade om rollen som Angelique.

3. Christopher Lee dyker upp i en liten roll.


HANS-ÅKE LILJA (2012-11-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Bakom kulisserna klipp samt borttagna scener.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA