Maffiafamiljens frustrationer underhåller

FILMEN

En amerikansk familj flyttar in i en liten stad i Normandie, Frankrike. Pappan, spelad av Robert De Niro, är en maffiakille som ska tjallat på sin "familj", så nu har FBI placerat dem under vittnesskydd. Agenten Stansfield (Tommy Lee Jones) är där för att hålla ordning på dem, men maffialivet sitter i ryggmärgen hos familjen som har svårt att uppföra sig.

Pappan försöker lösa mysteriet med det bruna kranvattnet och fördriver tiden med att skriva en bok om sitt liv. Mamman (Michelle Pfeiffer) har problem med det franska småstadslivet, och dottern (Dianna Agron, "Glee") försöker desperat leva ett normalt skolliv och skaffa en pojkvän. I USA jobbar dock maffian hårt för att hitta familjen som har ett högt pris på sitt huvud.

Jag tycker att Luc Bessons namn oftast är förknippat med en viss kvalité. Är han producent är det oftast intressant, och är han som här regissör så är det väldigt intressant. Står sedan Martin Scorcese som producent så måste man ju kolla. Och det är bra, nästan riktigt bra.

Det är roligt, lite spännande och man skrattar gott åt familjens frustrationer. Det faller en del på dramafronten där man inte lyckas ge någon tyngd åt de lite mer allvarliga händelserna. Ändå är det en bra film som underhåller dugligt en kväll hemma i soffan, inte minst för de som inte får nog av De Niro som maffiagubbe.


EXTRAMATERIALET

"10 rules to be a good mafioso" är en 24 minuter lång "behind the scenes" där vi får veta allt om filmens tillkomst. Tyvärr är det inte textat och halva filmen består av franska medarbetare som berättar. Jag förstår ingenting, och jag tycker det är riktigt dåligt av Scanbox att missa detta. "Making of" är 10 minuter lång och består av bitar från den första dokumentären. Nästan meningslös, förutom att fransmännen är engelsktextade. Även några trailers för andra filmer.


TRE SAKER

1. Robert De Niro och Michelle Pfeiffer har tidigare gjort två filmer ihop, men aldrig haft några scener tillsammans.

2. I filmen ser De Niros karaktär på De Niro-filmen "Maffiabröder", med originaltiteln "Goodfellas".

3. Författaren Tonino Benacquista skrev romanförlagan "Malavita", som är familjens hunds namn. I USA döptes boken till "Badfellas".


HENRIK ANDERSSON (2014-04-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin actionkomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Actionkomedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Scanbox
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
10 rules to be a good mafioso, Making of
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA