Rätt tråkigt faktiskt

FILMEN

Ross arbetar som pizzabud på Oscars pizzeria där man tagit Oscarsgalan och allt vad den för med sig till det yttersta. Ross och hans polare Mike (som också jobbar på Oscars pizzeria) levererar pizzan iförda frack och körandes en limousin. Levererar dessutom kunden ett tacktal får han eller hon två dollars rabatt på pizzan. Ross ser dock pizzajobbet som en tillfällig sysselsättning då han egentligen ser sig själv som en första klassens skådespelare. Tyvärr gör ingen annan det…

Nu slumpar det sig dock inte bättre än att Ross agent får nog då han inte fått ett enda uppdrag på två år och säger upp hans kontrakt samma dag som han får sparken från pizzerian. Ross står nu helt utan inkomst och det enda han är riktigt bra på är att bowla. Ross är nämligen en riktigt duktig bowlare och efter lite övertalning stället han upp i diverse turneringar som Ross Vegas, hans flickvän Lindsay (uselt spelad av Tara Reid) bli Lil Reno och Mike blir managern Mike. Ross vinner allt han ställer upp i och trion blir kändisar över en natt.

Så långt allt väl men föga oväntat går allt åt skogen så småningom. Ross får storhetsvansinne och vännerna sticker. Hans bowling blir lidande, han lägger av, återförenas med Lindsay och Mike och allt slutar lyckligt. Nu avslöjade jag visserligen slutet men ingen som ser filmen kan undgå att förutse vad som ska hända. Tyvärr blir det aldrig värst bra. Skådespelarna känns mediokra, manuset känns riktigt uselt och dessutom är handlingen rätt tråkig faktiskt.

Hade man fått till det kunde filmen ha blivit rätt bra men som den är nu är det inte mycket annat än ett sömnpiller, inte alls den komedi man eftersträvat.


EXTRAMATERIALET

Inget alls.


TRE SAKER

1. Vad gör en halvnaken tjej med jättetuttar på omslaget? Den har inget med filmen att göra. Gör om och gör rätt!

2. Originaltiteln är "7-10 Split" och anspelar på en speciell uppställning av käglorna efter första kastet. Det är för övrigt Ross svaghet i filmen.

3. Vincent Pastore ("Sopranos"), Robyn Lively och Ray Wise ("Twin Peaks") syns också i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2009-02-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA