Vilket skräp!

FILMEN

Jag har inte sett första "Cabin Fever"-filmen och visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig när jag slog igång uppföljaren "Cabin Fever 2". Jag vet dock att jag inte förväntade mig vad jag fick. Filmen handlar om en skola, några ungdomar, en avslutningsbal och en smitta som sprider sig bland ungdomarna. Vad det är för smitta vet man inte riktigt men den är 100% dödlig och smittar otroligt lätt. Och naturligtvis bryter det ut ordentligt under själva avslutningsbalen.

Upplägget låter ju skapligt men det ska rätt snart visa sig att det är en riktig lågbudgetfilm vi har att göra med här. Skådespelarna är inte speciellt bra eller rättare sagt, de är riktigt dåliga. Handlingen känns mest som om man tagit lite här och lite där i tidigare filmer och specialeffekterna är riktigt kassa. Dessutom är de rätt äckliga. Det är folk som spyr på varandra och andra som kissar i bål och liknande saker som varken är kul eller direkt fyller något syfte. Jag förstår att man spyr om man blir sjuk men det behöver inte vara så utstuderat mycket på varandra och i varandras munnar. Men jag antar att det ska väga upp för filmens svaga manus.

Det enda som kan ses som aningens finurligt med filmen är slutet där man genom några tecknade filmsnuttar illustrerar hur smittan sprids utanför staden och skolbalen. Förmodligen är det gjort som det är för att det blev billigare än att spela in det på riktigt, men faktum kvarstår: det är lite finurligt.

Men hur man än vrider och vänder på det så är "Cabin Fever 2" inte mycket att hänga i granen. Man kan se den som ett varnande exempel på hur man inte ska göra film eller som en av dessa filmer som är så dålig att den blir bra, men så mycket annat duger den tyvärr inte till.


EXTRAMATERIALET

En trailer som avslöjar på tok för mycket om handlingen.


TRE SAKER

1. Det värsta med filmen är nästan att jag förväntade mig något helt annat baserat på hur omslaget ser ut vilket ju måste ses som en miss av de som skapat omslaget.

2. Filmen har även fått undertiteln "Spring fever" och jag antar att det ska syfta på de ungdomar som finns med i filmen, som är på väg mot sitt sommarlov.

3. Jag har länge funderat på att se första filmen men nu tror jag faktiskt att jag struntar i det.


HANS-ÅKE LILJA (2010-04-16)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
THRILLERNA