Mycket blod och lite skådespelande

FILMEN

"2001 Maniacs" är ytterligare en skräckfilm som hålls flytande av Robert Englunds medverkan. Englund som för övrigt är mest känd för sin gestaltning av Freddy Kreuger i "Terror på Elmstreet"-filmerna har gjort något av en karriär av att dyka upp i obskyra lågbudgetskräckisar på senare år. Hade det inte varit för honom hade nog "2001 Maniacs" redan fallit i glömska. Nu ska det dock nämnas att här i Sverige gick filmen direkt in på DVD-hyllorna…

I "2001 Maniacs" hamnar ett gäng ungdomar på väg till Florida i staden Pleasant Valley där det pågår en "Guts and Glory"-Festival. Festivalen beskriver för övrigt rätt bra handlingen i filmen. Det är mycket blod och gore i filmen.

Väl i Pleasant Valley välkomnas de av stadens borgmästare som spelas av just Englund. Till en början verkar de ha hamnat i ett himmelrike men snart börjar staden visa sin rätta sida och gästerna får den hårda vägen se vad en "Guts and Glory"-festival är. En efter en får de sätta livet till i festivalens anda.

Karaktärerna är vad man kan förvänta sig i en lågbudgetskräckis. Man har till och med försökt skruva till det lite extra men tyvärr blir det lite för mycket freakshow över det hela. Det i kombination med att ungdomarna tycker att det trots alla freak är ett rätt bra ställe så länge de får umgås med snygga människor av det motsatta könet gör inte direkt filmen mer trovärdig.

Som jag sa tidigare är det Englund som bär hela filmen men det krävs ändå att man gillar honom rätt mycket för att gilla "2001 Maniacs". Specialeffekterna är bra gjorda men tyvärr bygger man filmen mer på blod än bra skådespelarinsatser.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Eli Roth som senare gjorde "Hostel" har producerat filmen och dyker även upp i en liten biroll som en liftare som kastar djur på bilar för att få dem att stanna.

2. Vår egen Peter Stormare dyker upp i en liten biroll som professor Ackerman.

3. Filmen är en remake av "Two Thousand Maniacs!" från 1964.


HANS-ÅKE LILJA (2006-08-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.77:1 (anamorfisk)
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (18/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA