Spindlar och rymdvarelser mixat

FILMEN

Det är så frustrerande när man ser att en filmskapare haft en bra idé, men sedan inte lyckas genomföra den. "Spiders" är ett utmärkt exempel på det. Man hade en bra idé men man misslyckas totalt. Det vi får är en väldigt medioker skräckis med dåligt manus, dåliga skådespelare och väldigt dåliga specialeffekter.

Handlingen är följande. En del av en satellit faller ner i New York och slår ett hål ner i tunnelbanesystemet. Med på satellit en finns ett gäng spindlar som är riktigt elaka. Det ska senare visa sig att de är skapade av militären och den enda varelsen som passade (för det är egentligen alien-DNA som parats med spindlar och sen skickats upp i rymden) som värd för rymdvarelsen. Varför gör då militären dessa avancerade experiment? Jo, för att nätet de spinner ska användas till skottsäkra västar till militären bland annat. När vi sen senare i filmen får se personer slita isär det med händerna har man tydligen glömt att det ska vara så starkt.

Hur som helst, spindlarna växer och tar över hela New York och vår hjälte, en tunnelbaneövervakare måste rädda staden. Vilket han också lyckas med men resan dit är kantad av töntiga repliker, larviga specialeffekter och en handling som känns väldigt banal och som ni förstår är detta ingen film jag med gott samvete kan rekommendera.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag visste att specialeffekterna skulle vara dåliga i den här filmen innan jag såg den och tyvärr hade jag rätt…

2. Huvudrollen spelas av Patrick Muldoon som vi känner igen från "Melrose Place".

3. Även om omslaget ser rätt fjantigt ut ser det bättre ut än vad vi får när vi ser filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2013-10-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA