En serie om en serie

FILMEN

"Episodes" är Matt LeBlancs återkomst till komediseriernas värld och här spelar han dessutom sig själv. Serien handlar om Sean och Beverly Lincoln som tillsammans skapat en av Englands mest populära komediserier "Lyman’s Boys". Efter en prisutdelning kommer en amerikansk TV-boss fram till dem och berättar att han är väldigt intresserad av att göra en amerikansk version av deras serie. Han älskar den och vill inte ändra något… eller kanske bara lite...

"Lyman's Boys" handlar om en internatskola där rektor Lyman är den som bestämmer. Han är en äldre, rätt rund, herre och planen är att samma skådespelare som spelar honom i den engelska versionen ska spela honom även i den amerikanska. Eller rättare sagt, det var meningen innan TV-bolaget fick för sig att Matt LeBlanc skulle vara bättre i rollen. Dessutom skulle det bli ännu bättre om han var en hockeytränare i stället för en rektor och om serien dessutom bytte namn till "Pucks" skulle det kunna bli en succé.

Som ni säkert förstår blir det många konflikter för Sean och Beverly. Till en början med filmbolaget men ju längre de är i Los Angeles även med varandra och med Matt LeBlanc, även om Sean efter ett tag börjar gilla honom.

Under säsongens sju avsnitt får vi följa inspelningen av seriens pilotavsnitt och hela konceptet fungerar. Matt är riktigt kul även om han ibland blir lite för lik "Vänner"-Joey när han ska spela sig själv och det känns lite onödigt. Men annars fungerar serien perfekt. Castingen är briljant och både Sean (spelad av Stephen Mangan) och Beverly (spelad av Tamsin Greig) fungerar utmärkt. Han som den lite godtrogne och hon som den mer bestämda och inte fullt så omtyckte. Även seriens andra karaktärer fungerar väldigt bra och speciellt rolig är faktiskt kvinnan på TV-bolaget som är ansvarig för komediserier. Hon är riktigt kul.

Innan jag såg serien hade jag rätt höga förhoppningar även om jag insåg att den lätt skulle kunna bli ett platt fall. Skådespelarna från "Vänner" har ju inte lyckats så bra sedan "Vänner" lades ner men Matt fixar det (tillsammans med de andra) och det ska bli spännande att se hur de tar sig vidare… för naturligtvis blir det en andra säsong.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Säsong 2 får förmodligen premiär i USA tidigt 2012.

2. För att vara en komedi har serien en väldigt lång inledning som föregås av en återblick av vad som redan hänt. Ovanligt.

3. Avsnitten heter alla "Episode one", Episode two" och så vidare.


HANS-ÅKE LILJA (2011-08-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA