...så levde de inte lyckliga i resten av livet

FILMEN

Nat (Rose Byrne) och Josh (Rafe Spall) blir blixtkära och gifter sig tidigt. De är inte speciellt lika och deras vänner undrar om det verkligen ska hålla. Joshs cyniska svägerska yppar frasen som givit filmen dess titel.

När vardagen kommer krypande är det plötsligt inte så roligt att vara gifta. De börjar irritera sig på varandras egenheter. Nat sjunger alltid fel text när hon hör en låt, Josh glömmer att fälla ned toasitsen och struntar i att gå ut med soporna. Små skitgrejer som leder till stora bråk.

På var sitt håll börjar de flirta med andra. Nat har fått en snygg kund från Amerika (Simon Baker) som hon döljer sitt äktenskap för och Josh umgås väldigt mycket med sitt ex (Anna Faris). Är det så att de gift sig med helt fel person?

Den här brittiska komedin är skriven och regisserad av Dan Mazer som tidigare skrivit åt Sacha Baron Cohen i "Da Ali G show", "Borat" och "Brüno". Humorn är därför lite grövre än vad man till exempel sett i "Love Actually" och "Bridget Jones dagbok" som är två andra filmer kopplade till "I Give It a Year". Samtidigt har filmen den där typiska brittiska humorn som man känner igen och vill ha.

Det är en fullt godkänd komedi som stundtals tenderar till att bli rent deprimerande. Det är ingen rolig sits Nat och Josh hamnat i även om den leder till absurda situationer. Det blir en film om att gå isär snarare än att bli ihop, vilket faktiskt är en originell variant på temat när det gäller romantiska komedier.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Om man ska ge bort en digital fotoram med bilder från semestern kan det vara en idé att se till att inte olämpliga bilder är med bland de som snurrar runt...

2. Stephen Merchant ("The Office", "Extras", "Cemetery Junction" och "Life’s Too Short") spelar Joshs ogifte bror som är världens sämste bestman och bara får ur sig pinsamheter hela tiden. Merchant spelar honom plågsamt bra och får även in ett Karl Pilkington-argument om välgörenhetsgetter.

3. Apropå världens sämsta bestman så spelar Olivia Colman världens sämsta äktenskapsterapeut.


ANDERS JAKOBSON (2013-08-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA