Mexikanskt religiöst hokus pokus

FILMEN

Ta en titt på omslaget här till höger. Rätt färgsprakande va? Jag tror att hela filmens färgbudget lades på omslaget, för filmen är till större delen grå och trist.

Den här indiethrillern utspelar sig i El Paso, New Mexico, precis vid gränsen mellan Mexiko och USA. Jack Bishop (Simon Baker) är bankman och på fritiden tränar han ett flicklag i fotboll där hans dotter Toby (Chloe Moretz) spelar. Toby börjar dock bli allt mer oengagerad, vilket förklaras av att hon fått sin första mens. Tobys mamma är död sedan en tid tillbaka och Jack är omgift med unga mexikanskan Amaya (Paz Vega).

Under en träning försvinner Toby och hon förklaras vara kidnappad. Polisens arbete går segt framåt och FBI kallas in. Jack blir allt mer desperat. Har Toby råkat ut för en pedofil eller kan Santa Muerte-sekten vara inblandade i försvinnandet på något sätt?

Den första hälften är rätt seg men sedan kommer några twister som för in lite fart och fläkt i filmen. Det visar sig att FBI inte kan hitta några bevis för att Jack Bishop existerat innan Tobys födsel, och det blir snabbt uppenbart att Jack inte alls är den han säger sig vara. Även om denna utveckling blir lite märklig så blir filmen markant bättre även om den aldrig blir speciellt bra.

Det är en indiefilm med en del kända ansikten, vilket dock inte hjälper speciellt mycket. Mitt största problem med filmen, som definitivt hindrar mig från att komma in i den ordentligt, är att jag inte är så värst road av sådant här religiöst hokus pokus. Sen tycker jag det är ganska stora brister i regin, där speciellt FBI-agenterna framstår som mesiga och löjliga.

Filmens titel syftar på något som aldrig kommer att glömmas men "Not Forgotten" är just en sådan dussinthriller som jag kommer att glömma inom ett halvår.


EXTRAMATERIALET

Några textsidor om fyra av skådespelarna i filmen.


TRE SAKER

1. Simon Baker är numera mest känd för tv-serien "The Mentalist" (vars titel på brittisk engelska är relativt olämplig) och den här filmen gjordes innan genombrottet.

2. Chloe Moretz har även hon fått sitt genombrott efter den här filmen, så man måste ändå anse att filmskaparna haft en del fingertoppskänsla när de anlitat skådespelarna.

3. Filmens totala inkomster efter en dryg månad på amerikanska biografer och en månad på biografer i Peru, som tydligen var det enda land utanför USA som visade den, blev strax över en miljon kronor. Det är inte inte speciellt mycket pengar.


ANDERS JAKOBSON (2010-11-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Atlantic
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Cast and crew
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (30/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA