En dussinfilm med bra skådisar

FILMEN

"Precious Cargo" är en medioker film där man lagt 75% av budgeten på ammunition, 20% på skådespelarlöner och resterande 5% på manus och andra utgifter. Hur har jag kommit fram till det? Enkelt. Bruce Willis kan inte vara billig även om han har en rätt liten roll. Mark-Paul Gosselaar är visserligen ingen superskådis men förmodligen inte helt billig han heller. När det gäller 75% på ammunition? Enkelt, det skjuts typ hela tiden.

Gosselaar spelar Jack, en smågangster som blir lurad vid en kupp. Detta leder till att han måste utföra ytterligare en kupp. Willis spelar gangsterbossen Eddie som tvingar Jack att utföra en av kupperna. Han hotar naturligtvis Jack med ond bråd död om han inte gör som han säger och Jack blir naturligtvis nervös men lyckas ändå lura Eddie och det hela blir en kamp mot klockan och vem som dödar den andre först och jag gissar att ni precis som jag när jag såg filmen inte har några som helst problem med att räkna ut hur det slutar.

Filmen fungerar som drygt 80 minuters tidsfördriv. Skådespelarna är förvånansvärt bra. Willis är ju oftast bra även om han nu på sistone börjat fokusera på mindre roller. Kanske en indikation om att pensioneringen är nära? Hur som helst fungerar det mesta men man skulle nog ha lagt större del av budgeten på att få ordning på manuset. Dialogen är riktigt kass, speciellt den mellan Jack och tjejen han försöker få till det med, Jenna. Lyssna bara på henne i slutet när de pratar om att börja dejta igen. Vidrigt dåligt!


EXTRAMATERIALET

En bakom kulisserna-film som kändes som om den mest innehöll klipp från filmen.


TRE SAKER

1. Kul att se Mark-Paul Gosselaar igen. Jag tycker han är en underskattad skådis.

2. Willis är alltid Willis och kommer alltid vara en hjälte men varför dessa biroller hela tiden?

3. Stäng inte av när eftertexten rullar. Vi bjuds nämligen på lite bortklippa scener där.


HANS-ÅKE LILJA (2016-12-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (22/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA