Sluta göra skräpfilmer, Bruce!

FILMEN

Emellanåt dyker Bruce Willis upp i en… mindre bra, kan vi kalla det, film. "The High School Conspiracy" är ett lysande exempel på en sådan. Filmen handlar om Bobby Funke som är en av skoltidningens reportrar. En dag får han uppdraget att skriva en artikel om skolrådsordföranden och till lika skolans sportfåne och dyrkad sexgud Paul Moore. Funke, eller Funky som han ofta blir kallad, ger sig på sin uppgift med stor entusiasm både för att det är en chans att få skriva en artikel som någon faktiskt kommer att läsa men också för att den kräver en intervju med Pauls flickvän. Den populäre Francesca.

Mitt i allt detta stjäls alla inlämnade prov eleverna på skolan skrivit och av någon outgrundlig anledning blir Funke en av de misstänkta. När sen Francesca ber honom leta reda på proven eftersom hon har en känsla av att hon gjorde så bra ifrån sig har han inget val. Funke ger sig ut på jakt efter de försvunna proven. Till sin lycka hittar han även en misstänkt, frågan är bara om allt verkligen är som det ser ut?

"The High School Conspiracy" är en lite udda film. Dels så berättas den lite som om Funke vore en privatdetektiv i 70- och 80-talets deckarfilmer, där de berättade för tittaren vad de tänkte och trodde, och dels är den en rätt ordinär ungdomskärlekskomedi som egentligen inte är speciellt rolig. Dessutom känns det som om den är slut efter bara en halvtimme. Det är den naturligtvis inte utan den fortsätter, men vad gäller handlingen skulle den nästan kunna vara över efter 30 minuter.

Bruce Willis då? Jo, han spelar skolans rektor som för övrigt mest påminner om en karikatyr av en elak rektor. Detta är definitivt inte en roll som är värdig Bruce Willis. Han förtjänar så mycket bättre. "The High School Conspiracy" kan bäst summeras som en småunderhållande film som inte direkt lämnar några spår efter sig. Den skulle dessutom kunna kortas lite trots att den bara är 89 minuter.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Luke Grimes som spelar Marlon Piazza är otroligt lik Johnny Depp i vissa scener. Ett tag var jag övertygad om att de två var bröder.

2. Originaltiteln "Assassination of a High School President" är så mycket bättre än den som används i Sverige.

3. För den vaksamme; När Funke köper en läsk ur automaten efter att basketmatchen slutat öppnar han flaskan som fast den är ny inte är full när han dricker ur den. Förmodligen är det inte den första tagningen man använt i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2010-05-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA