För lite trovärdighet, tyvärr

FILMEN

Mandy Lane är skolans populäraste tjej. Alla killarna vill vara med henne och alla tjejer verkar acceptera detta och vill även de vara hennes kompis. Redan här låter det lite udda. I vanliga fall brukar ju tjejerna vara avundsjuka på den populära tjejen men här verkar det alltså vara tvärt om… Hur som helst, Mandy är den som är populär och till helgen ska hon med till Reds pappas ranch tillsammans med fem andra ungdomar och alla är de exalterade över att just Mandy ska med.

På plats blir det som väntat lite sex, en hel del droger och ännu mer alkohol. Inget som bör förvåna den vane skräckfilmstittaren. Snart börjar dock ungdomarna råka ut för "olyckor" och en efter en röjs de ur vägen. Till slut är det bara Mandy Lane kvar… eller?

Filmens slut känns rätt fräscht även om det kanske inte är helt oväntat. Dock känns upplägget inte helt naturligt. Varför vill de ha med just Mandy när de egentligen inte känner henne? Varför följer hon med när hon inte känner dem? Visst, hon är populär men det känns inte trovärdigt och detta tar definitivt ner filmen.

"All the boys love Mandy Lane" hade förutsättningen att bli en hyfsad skräckfilm, men tyvärr har man tagit den enkla vägen och istället för att tänka till en extra vända när man skrev manuset har man nu bara slarvat ihop något för att få ungdomarna på ranchen för att sen kunna ha ihjäl dem. Tyvärr men detta resulterar istället i en film som känns som ett hafsjobb av några som sett för mycket på "Fredagen den 13:e" och liknande filmer och nu skapat en blek kopia av dessa filmer.

När sen slutet kommer är det visserligen intressant men man struntar helt i att berätta hur och varför saker blir som de blir. Hade man tagit sig tid till detta, även om det gjorts lite snabbt, hade det tillfört en hel del till filmens handling och trovärdighet.


EXTRAMATERIALET

DVD:n innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Michael Welch är riktigt bra i rollen som Mandys vän Emmet.

2. Kunde man inte hitta på en bättre titel? Känns inte alls bra efter att man sett filmen.

3. Det vore kul att höra skaparna av filmen berätta om sina influenser. Det finns nämligen inte mycket som är unikt i filmen utan det mesta verkar vara taget från någon annan skräckfilm…


HANS-ÅKE LILJA (2008-11-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (28/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA