Man skulle ha rensat manuset...

FILMEN

Det har åter igen blivit dags för den årliga rensningen, The Purge. Den här gången finns det dock ett motstånd till allt detta våld. Senator Charlie Roan jobbar för att avskaffa rensningen efter att hon några år tidigare förlorat hela sin familj under rensningsnatten. Mot sig har hon hela den politiska eliten plus pastor Edwidge Owens som kommer bli hennes motståndare i det kommande valet. I ett försök att vinna avskaffar den sittande regeringen undantagsregeln som säger att höga politiker är immuna mot rensning. Charlie blir med detta ett hett byte under rensningsnatten.

Parallellt med detta får vi följa Joe och Marcos som försvarar Joes affär mot plundring. Försäkringsbolaget höjde nämligen dagen innan rensningsnatten hans försäkringspremie så mycket att han nu inte längre har råd att ha butiken försäkrad. Dessa två gruppers vägar korsas naturligtvis under natten och de slår sig samman.

Leo Barnes som jobbar som Charlies säkerhets chef känner vi igen från förra filmen, "The Purge - Anarchy", och även om man inte behöver ha sett den för att förstå handlingen känns det bra med kontinuitet. Men precis som förra filmen är allt väldigt överdrivet. Folk har blivit blodtörstiga och någon har till och med byggt en jättelik giljotin som de släpar med sig ut på gatan för att halshugga folk. Man har pimpat bilar så de ser ut som något ur "Mad Max"-filmerna och alla verkar ha blivit väldigt råa. Jag hade samma problem med förra filmen och även om man tonat ner det lite här är det fortfarande för mycket. Som midnattsmässan där "normalt" folk sitter och hejar på en pastor som tar livet av folk. Känns allt för överdrivet om ni frågar mig.


EXTRAMATERIALET

Vi får en del borttagna scener men då är väldigt korta och tillför absolut inget så jag är inte förvånad över att man tog bort dem. Vi får även se hur man spelade in filmen och en lite närmare titt på karaktären Leo. Ganska okej extramaterial ändå…


TRE SAKER

1. Elizabeth Michell spelar Charlie och de flesta känner säkert igen henne från "V" och "Lost".

2. Från början skulle filmen vara en prequel som visade första rensningsnatten men idén skrotades när Frank Grillo sa ja till att återigen spela Leo. Kanske en idé för nästa film…

3. Filmen utspelar sig 2025, två år efter film nummer två.


HANS-ÅKE LILJA (2016-12-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA