Action, action och ytterligare lite action

FILMEN

Säga vad man vill men "Drive Angry" är om inget annat en actionfilm. Det är full fart från start och det skjuts, körs bil och slåss som om det inte finns någon morgondag. Och det är dessutom rätt kul att se. Vi får följa Milton som vi efter ett tag förstår kommer från helvetet och har återvänt till jorden för att hämnas sin dotter som mördades av en sektledare som dessutom stal hennes nyfödda barn. Barnet ska nu offras vid nästa fullmåne för att en gång för alla öppna porten till helvetet. Milton har dock gett sig den på att han ska stoppa dem och dessutom döda alla i sekten för vad de gjorde mot hans dotter. Med sig får han Piper som utan att riktigt veta vad hon ger sig in på följer med honom efter att han räddat henne från att bli sönderslagen av hennes pojkvän.

Jag tyckte nog att "Drive Angry" var rätt underhållande. Som sagt så var det full fart redan från början och inte en lugn sekund förens eftertexten rullade. Tyvärr så var kanske inte specialeffekterna så bra som man kunnat önska sig. Ibland blev det pinsamt tydligt att personerna agerade mot en bakgrund som inte fanns där och det är aldrig roligt.

Som Milton ser vi Nicolas Cage och här fungerar han faktiskt. Tyvärr är det ju så att han i sina senaste filmer fått rätt dåliga roller där han spelat karaktärer som inte fungerat och dessutom i filmer som inte heller fungerat. Här fungerar det dock och att specialeffekterna emellanåt är usla kan ju knappast han klandras för. Som Piper ser vi Amber Heard och även hon gör bra ifrån sig som den tuffe men ändå lite späde Piper.

"Drive Angry" sammanfattas bäst som en film som underhåller för stunden men som man knappast kommer att minnas någon längre tid och även om den är ett litet steg uppför för Cage när det gäller roller måste han nog börja fundera ordentligt på vad han gör med sin karriär.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består dels av en bakom kulisserna-film som man kan välja att se samtidigt som man ser själva filmen. Där får vi höra skådespelare, manusförfattare och andra inblandade berätta något om en scenen samtidigt som vi ser den i filmen. Vi får även se lite om hur bilscenerna spelades in, några borttagna scener och något man valt att kalla för "Milton’s Mayhem" där man ger Milton poäng för varje gång han skadar någon. Skott i benet ger en viss mängd poäng medan ett slag med en gevärskolv ger en annan mängd. Alla poäng räknas sen ihop.

Tyvärr känns det hela mest lite smålarvigt och inte alls så kul som det säkert var tänkt att vara. Egentligen är det bara dokumentären som är något att ha men samtidigt vill man inte se den första gången man ser filmen och frågan är om man orkar se den två gånger...


TRE SAKER

1. Filmen finns även i en 3D-variant och det märks på alla saker som kommer farande mot mig när jag tittar på filmen.

2. William Fichtner (som många säkert minns som polisen i "Prison Break") gör en bra roll som The Accountant.

3. Todd Farmer som spelar Pipers elake sambo har även skrivit manus till filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2011-10-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
How to drive angry, Milton's mayhem and Deleted scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA