Lite seg men trots det rätt bra

FILMEN

Tom Cutler, spelad av Samuel L. Jackson, har som jobb att åka runt och städa upp när människor dött. Ofta blir kropparna liggande i några dagar innan någon hittar dem och både det ena och det andra händer då med kroppen. När polis och ambulanspersonal sen varit där och gjort sitt dyker Cutler upp och tar hand om det som är kvar. Det är inte ett glamoröst jobb men någon måste göra det och för Cutler som är en före detta polis är det ett jobb han trivs rätt bra med, även om det ibland kan vara motigt.

Detta är dock hans vardag och därför ser han inget konstigt med att han en dag får städa upp efter ett mord. Han gör sitt jobb och tänker inte mer på det. Dagen efter upptäcker han att han glömde att lämna tillbaka nyckeln och åker därför tillbaka för att göra just det. När han kommer dit pågår det ett barnkalas och ingen vet något om en städning eller ett mord. Cutler ursäktar sig med att han fått fel adress (även om han vet att så inte är fallet) och bestämmer sig för att inte undersöka saken mer. Han ändrar sig dock när han senare ser på TV att mannen i huset han städat i är försvunnen…

Jackson är riktigt bra i rollen som den lite försiktige Cutler vilket dock inte är någon större förvåning. Jackson är ju en av de där skådespelarna som blir bra i det mesta han gör. Vi ser också Ed Harris som Cutlers före detta partner och kollega Eddie och dessutom ser vi Eva Mendes som den försvunne mannens hustru Ann Norcut. Även de gör bra ifrån sig och rollmässigt har jag inget att klaga på när det gäller "Cleaner". Däremot känns den lite för seg. Allt sker lite för sakta och med tanke på att filmen bara är knappt 90 minuter blir det lite stressigt på slutet.

Med det sagt vill jag dock inte påstå att "Cleaner" är dålig. Det är den inte och jag känner mig rätt nöjd efter att ha sett den. Den hade dock blivit ytterligare lite bättre om den varit längre och haft ett lite snabbare tempo.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Finske Renny Harlin står för regin.

2. Luis Guzmán som dykt upp i fler biroller än man kan räkna har här en lite större roll. Han spelar polisen Jim Vargas.

3. Ed Harris gör som vanligt ett stabilt intryck. Han börjar dock bli lite gammal…


HANS-ÅKE LILJA (2008-12-14)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA