Larvigt, barnsligt och inte ett dugg roligt

FILMEN

"Farce of the Penguins" är tänkt att vara en komisk version av "Pingvinresan" men tyvärr blir det bara klumpigt och barnsligt. Att höra pingviner som går 112 kilometer för att så ha sex är inte det minsta roligt.

OK, kanske log jag lite under de första minuterna men sen blev det bara jobbigt. Filmen är gjord av Bob Saget som vi känner igen från TV serier som "Huset fullt" och "America's Funniest Home Videos". Det ironiska är att "Farce of the Penguins" känns som ett långt inslag i just "America's Funniest Home Videos". Ni vet ett sådant där klipp där ett djur snubblar och man lagt på lite roliga ljud typ att de fiser eller skriker om de ramlar.

"Farce of the Penguins" är exakt som ett sådant klipp. Den enda skillnaden är att filmen är otroligt mycket längre, vilket tyvärr inte är positivt.

Handlingen då? Jo, filmen handlar om hur pingvinhannar först går 112 kilometer för att äta och sen 112 kilometer tillbaka för att para sig. Detta upprepar de sen varje år. Vi får följa Carl (Bob Saget) och Jimmy (Lewis Black) under deras resa och höra hur de beklagar sig över hur trist det är att vara pingvin och inte kunna klia sig i rumpa, hur svårt det är att hitta en tjej osv.

Tyvärr blir detta inte roligt. Jag tvivlar inte på att Saget hade goda intentioner när han startade projektet men någonstans på vägen tappade han helt greppet. Resultatet känns mest som om det är skrivet av ett gäng hormonstinna studenter under en blöt natt.

Tyvärr hjälper det inte heller att Saget lyckats anlita kändisar som Samuel L. Jackson, Jason Alexander, Christina Applegate, James Belushi, Jason Biggs, Whoopi Goldberg, Jon Lovitz, Norm MacDonald och John Stamos till att göra rösterna. Det är snarare så att man nu ifrågasätter dessa människors omdöme…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av kommentarspår och bortklippta scener som tyvärr är lika tråkiga som själva filmen.

Vi får även en dokumentär som heter "Till jordens anus och tillbaka: En regissörs resa" vilket även den bör ge en insikt om vilken typ av humor det är i filmen. Vi får även se skådisarna in action när de spelar in rösterna.

Extramaterialet är ordentligt tilltaget något annat kan man inte påstå men i och med att jag inte gillar filmen blir det lite segt att sitta och titta på det…


TRE SAKER

1. Filmen lanseras med raden "Två fåglar på jakt efter kärlek… och ett ligg!" och en massa pingviner i S/M-kläder och röda kalsingar. Är det bara jag som blivit för gammal, eller?

2. Ska man säga någonting bra med filmen så är det faktiskt kul att se hur de klippt ihop scenerna. Det ser verkligen ut som om pingvinerna tänker det de säger…oftast i alla fall.

3. På omslaget står det att filmen ska vara 1 timme och 39 minuter. I verkligheten är den endast 1 timme och 10 minuter, slarv!


HANS-ÅKE LILJA (2007-05-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Kommentarspår, Till jordens anus och tillbaka: En regissörs resa, Tidigare ovisat bonusmaterial, "Birds gone wild"-teaser och Trailer (ocensurerad)
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA