En collegefilm som alla andra

FILMEN

"Senior Skip Day" är en dag då alla studenter skolkar och har en stor fest för att fira att de ska sluta skolan. Den här gången planerar de att ha den hemma hos rektorn. Ryktet sprider sig och alla, utom rektorn själv förstås, är beredda att gå på festen.

Det är tills Adam råkar försäga sig så att rektorn får reda på planerna. Festen ställs naturligtvis in och som om det inte vore nog med att han har förstört årets viktigaste dag lovprisas Adam av rektorn för sin ärlighet. Rektorn tror nämligen att Adam medvetet berättade om festen. Detta var naturligtvis inte fallet och nu är Adam skolans mest hatade elev.

Det enda han kan göra är att fixa en ny fest och var vore det bättre att hålla en fest än hemma hos sig själv. Sagt och gjort Adam fixar en fest hemma hos sig och tro det eller ej det hela utvecklas till en riktigt lyckad tillställning.

Tyvärr kan man inte säga detsamma om själva filmen. Visst den är underhållande med den faller rätt snabbt in i det mönster som alla dessa filmer verkar följa. Vi har de vanliga karaktärerna och de förväntade händelserna. Lägg sen till mediokra skådespelare och ett manus som förmodligen är skrivet av en hormonstinn tonåring och du har en riktig soppa.

De flesta karaktärerna är överdrivna och sexskämten duggar tätt så tyvärr, "Senior Skip Day" kommer att hamna bland de övriga collegekomedierna på uthyrningshyllorna och snart falla i glömska.


EXTRAMATERIALET

Det enda extramaterialet vi får är något som heter "Cast & Crew" och av någon anledning får vi bara lite (och jag menar verkligen lite) information om Gary Lundy, Tara Reid och Larry Miller.


TRE SAKER

1. Larry Miller spelar rektorn i filmen och i ärlighetens namn kan jag inte fatta att han gick med på att göra en så löjlig roll.

2. Det är lite kul att se att både Tara Reid och Lea Thompsons namn står med på omslaget fast de egentligen bara har små biroller i filmen…

3. Det finns några tabbar med innan eftertexten och de är faktiskt lite kul så missa inte dom.


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (5/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA