Oj, oj, oj vilken film…

FILMEN

Kallar man sig Rob Zombie har man lite att leva upp till när man gör en film. Med "The Lords of Salem" lyckas inte Rob göra det. Filmen är bara konstig. Den börjar bra men övergår snabbt till något som mest känns som en knarktripp som gått väldigt fel.

Vi får följa Heidi som till en början framstår som en rätt vanlig tjej som jobbar som radiopratare på nattradion. Tills dess att systerskapet Lords of Salem skickar henne en skiva som gör att hon börjar se konstiga saker, saker som inte finns där, eller gör de? Hur som helst, Heidi mår sämre och sämre och när sen hennes hyresvärd och dennes två systrar tar med sig henne till en förvuxen baby vars inälvor (eller är det tentakler?) Heidi får skaka lite på går allt utför. Både för Heidi och mig.

När det gäller Heidi är hon förlorad till djävulen. Hon ska nu göra så han kan återvända till jorden. Detta genom att med kejsarsnitt föda fram något som är en blandning av en människa och en insekt. När det gäller mig tappar jag helt intresset för filmen och vill bara att skiten ska ta slut. Ursäkta ordvalet men det är verkligen så underligt, skruvat och dåligt att jag knappt står ut. Inget som händer är logiskt, allt känns som hämtat ur en dålig dröm och kanske är det just det. Många gånger i filmen har Heidi konstiga drömmar så kanske hela filmen är en dålig dröm? Jag nyper mig några gånger för att se om jag drömmer, men tyvärr. Jag är klarvaken och filmen är just så dålig som den är.

Efter lite dryga en och en halv timme är det över och sällan har jag varit så glad över att en film tagit slut. "Lords of Salem" är dryga 90 minuter som jag aldrig kommer få igen av mitt liv. 90 bortkastade minuter på en film som var något av det sämsta jag sett. Håll er borta från den.


EXTRAMATERIALET

Inget som tur är. Jag tror inte jag stått ut med att se något extramaterial från den här filmen.


TRE SAKER

1. Även om handlingen varit bra så skulle fortfarande skådespelarna gjort en dålig insats.

2. Både Bruce Davison och Dee Wallace har roller i filmen. Är de så ute just nu att de var tvungna att vara med här?

3. För att hindra att handlingen skulle läcka ut (som om någon skulle kunna beskriva den) fick skådespelarna bara se de delar av manuset där de själva var delaktiga.


HANS-ÅKE LILJA (2013-07-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Scanbox
Ljud: DTS-HD 5.1 MA
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA