Zombie som våldför sig en ikon

FILMEN

"Halloween II" är precis som föregångaren regisserad av Rob Zombie och tar vid där förra filmen slutade. Laurie har precis överlevt Myers attack från förra filmen och fysiskt läker hon bra. Psykiskt är det dock en helt annan sak. Hon drömmer fortfarande mardrömmar om Myers och det hela blir inte bättre av att hans kropp aldrig hittades. För naturligtvis är Michael Myers inte död. Vad skulle detta då bli för film? Nä, han har tagit sin tillflykt till en övergiven lada där han nu verkar ha bott ett tag. Där har han även börjat prata med sin döda mor samt en yngre variant av sig själv.

Halloween närmar sig och kära mor kräver att han ska samla familjen igen. Det är nämligen så att Laurie egentligen är Myers syster och hon är nu den enda som fattas för att familjen ska blir komplett.

Myers ser riktigt grym ut. Han har fortfarande sin mask, men här får vi även se honom utan den och även om han inte är lika grym utan som med den på är han fortfarande riktigt imponerande.

Faktum är att Myers utseende är det som är bäst med filmen för tyvärr kommer hans mördande i skymundan för hans spökmorsa som för övrigt inte känns helt lyckad. Myers ser sig själv som lite pojke, han ser sin mamma som något slags spöke helt klädd i vitt och omgiven av ett vitt sken. Hon har dessutom en vit häst med sig.

För att göra det hela ännu värre har dessutom den enda som tidigare insett hur farlig Myers är, doktor Loomis, helt sadlat om och skrivit en skandalbok om Myers och vad han gjort. Det är även han som avslöjar, indirekt via boken, för Laurie att hon är Myers syster.

Så tyvärr känns det mest som om Zombie våldför sig på en ikon. För även om Myers fortfarande ser grym ut och fortfarande är väldigt uppfinningsrik när han dödar håller inte det andra. Att han sen dessutom låter Myers prata i slutet av filmen gör ju inte det hela bättre. Nä, Zombie, nu får det räcka. Låt Myers vara i fred. Du har fått dina chanser och efter den här har du definitivt bränt dina broar.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det Myers säger i slutet av filmen är "Die".

2. Zombie ville inte göra en uppföljare till första "Halloween" men när filmbolaget bestämde sig för att göra filmen ville han skriva manus och regissera för att ingen annan skulle förstöra hans film. Ironiskt nog var det just det han gjorde själv.

3. "Halloween III" kommer nästa år men då med Patrick Lussier som regissör.


HANS-ÅKE LILJA (2010-11-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Futurefilm
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA