Jamie Lee Curtis återkomst

FILMEN

I "Halloween 7 – H20" får vi återse Jamie Lee Curtis som Laurie Strode. I tidigare filmer har vi fått veta att hon omkommit i en bilolycka men detta visar sig vara något har hon själv iscensatt för att lura Myers. Nu arbetar hon istället under taget namn som rektor på en privatskola.

Hon har dock väldigt svårt att glömma och varje Halloween är en plåga, något som hennes 17-årige son börjar tröttna på. Laurie är nämligen väldigt beskyddande när det gäller sonen och speciellt runt halloween.

Hur som helst, i år är det 20 år sedan hon sist såg Myers. Då var hon 17 år precis som hennes son är nu. Kan detta locka fram Myers eller är det bara Lauries fantasi som skenar iväg?

Naturligtvis är Myers tillbaka efter 20 år och även denna gång är det Laurie som är hans huvudsakliga mål. Skillnaden den här gången är att nu bestämmer sig Laurie för att det får vara nog. Nu ska hon get Myers vad han tål.

Det hela utvecklas till en kamp mellan Laurie och Myers som Laurie går vinnande ur efter att ha halshuggit Myers. Hur de ska få ihop det till nästa film har jag ingen aning om men att de lyckas är jag inte det minsta orolig för.

"Halloween 7 – H20" kryllar av kända ansikten och alla gör bra ifrån dig. Vi ser förstås Jamie Lee Curtis men vi ser även Josh Hartnett som Lauries son John, Adam Arkin som hennes pojkvän Will, LL Cool J som en säkerhetsvakt och Janet Leigh (från "Psycho") i en mindre roll.

Tyvärr är inte Donald Pleasence med som doktor Loomis då han gick bort innan filmen spelades in. Trots detta kommer jag på mig flera gånger under filmen med att sitta och sakna honom. "Halloween 7 – H20" är dock en stark film som gör "Halloween" serien rolig igen efter bottennappet med del sex.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en rätt kort bakom kulisserna-film och lite fakta om skådespelarna. Inte världens bästa bakomfilm men med tanke på det extramaterial som funnits med på de tidigare "Halloween"-filmerna är detta riktigt kul.


TRE SAKER

1. Janet Leigh (som hade den kvinnliga huvudrollen i "Psycho") spelar som sagt Norma och i en scen när hon lämnar skolan ses bilen från "Psycho" i bakgrunden. Den har till och med samma nummerplåt. Även musiken som hörs här är från "Psycho".

2. När man gjorde "Halloween 7" låtsades man att del tre till sex aldrig gjorts. Man ignorerar att Laurie har haft en dotter och att dottern sen födde en son. Allt kan tydligen hända i filmens underbara värld.

3. Från början skulle Myers få säga sin första replik i denna den sjunde filmen. Precis innan han halshöggs skulle han säga "Laurie". Idén slopades dock rätt snart och hittills har han inte yttrat ett enda ord i alla filmerna.


HANS-ÅKE LILJA (1999-04-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (3/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA