En stark återkomst

FILMEN

I "Halloween 4" är Michael Myers tillbaka igen och man verkar nu se den tredje filmen i serien som det misstag den är.

När vi kommer in i handlingen har 10 år passerat och Myers som överlevde explosionen i slutet av tredje filmen ligger nu helt förlamad på ett mentalsjukhus. Av någon anledning bestämmer man sig nu för att flytta honom och detta sker naturligtvis på just halloween.

Myers får då helt oväntat (för karaktärerna i filmen men inte för oss tittare) tillbaka all känsel i kroppen och lyckas på ambulansen han fraktas i att köra av vägen så att han kan fly tillbaka till Haddonfield och fortsätta sin jakt.

Den här gången är det dock inte Laurie som han jagar. Hon dog nämligen 11 månader tidigare i någon form av olycka som man inte går närmare i på här. Nu är det Lauries dotter Jamie som är hans måltavla och hon bor nu hos sin moster och hennes familj.

Som vanligt finns också doktor Loomis med och försöker få alla att inse hur farlig Myers är. Den här gången har han dock bättre tur än han är van vid. Folk minns nämligen fortfarande vad som hände för 10 år sedan. Tyvärr hjälper inte detta utan Myers slaktar folk högt och lågt. Allt för att få tag på lilla Jamie.

Till slut får han dock vad han tål och efter att sheriffen och i stort sätt hela delstatspolisen tömt sina magasin i honom faller han ner i en grav och alla utgår ifrån att han är död.

Det är nu filmen tar en oväntad vänding. Precis som i början av första filmen, när Myers som mycket ung mördar sin syster ser vi nu hur någon annan tar på sig en mask, hittar en sax och sen smyger sig på modern i huset och hugger henne med saxen. Den här gången är det dock inte Myers som återvänt. Den här gången är det Jamie som verkar känna av familjegenerna…

Det känns som om man i och med "Halloween 4" tar revansch för den katastrofalt dåliga "Halloween 3" och det känns kul. Speciellt kul är det att se hur duktig Danielle Harris är i rollen som Myers systerdotter Jamie.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av lite information om skådespelarna samt trailers för "Halloween 4" och "Halloween 5".


TRE SAKER

1. På omslaget står det att filmen ska vara 125 minuter men detta är en felskrivning. Filmen är endast en timme och 25 minuter.

2. Melissa Joan Hart (mer känd som Sabrina i "Sabrina, tonårshäxan") provspelade för rollen som Jamie. Tur att hon inte fick den är allt jag säger om det…

3. Donald Pleasence dyker återigen upp som doktor Loomis och den här gången ser han mer sliten ut än någonsin tidigare och jag gillar honom mer och mer ju mer jag ser av honom.


HANS-ÅKE LILJA (2001-01-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2001
Bolag: Atlantic
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Biografier och trailer
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (27/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA