Se inte detta skärp!

FILMEN

När jag först skulle se "Halloween 3" letade jag ganska länge efter filmen utan resultat. Jag hittade en film som hette "Halloween 3: Season of the Witch" men handlingen hade inget att göra med Michael Myers så jag avfärdade filmen som något annat och fortsatte leta.

När jag fortfarande inte hittade den började jag leta efter en amerikansk version. Även här hittade jag bara den om häxorna. Nu hittade jag dock också en ny svensk utgåva av filmen med ett omslag som till 75% pryds av Myers ansikte.

Lättad tog jag med mig filmen hem och började titta. Det första jag såg var titeln… "Halloween 3: Season of the Witch". Det var då inte mycket att göra än att erkänna att detta faktiskt var del tre i serien om Myers, trots att filmen handlar om något helt annat.

"Halloween 3: Season of the Witch" handlar nämligen om hur en man som gör halloweenmasker nu kommit på ett sätt att preparera maskerna så att ungarna som har på sig dem och samtidigt tittar på en reklamsnut på TV råkar väldigt illa ut.

Att handlingen är skrattretande kan jag ta, det händer hela tiden. Att skådespelarinsatserna är under all kritik är inte heller det ovanligt men det jag inte gillar är att man stoppat in den här otroligt dåliga filmen i "Halloween"-serien och dessutom marknadsför den med en stor bild av Myers på omslaget.

Så när det gäller "Halloween"-filmerna, se gärna första och andra filmen men hoppa över tredje filmen. Den har inget som helst att göra med de tidigare filmerna eller Michael Myers utan är endast ett ointressant försök att tjäna pengar på en känd titel.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består dels av ett kommentarspår och dels en trailer för filmen.


TRE SAKER

1. Musiken som används i reklamsnutten i filmen är katastrofalt dålig. Det är nästan så man vill stänga av allt ljud för att aldrig sätta på det igen när man här det för 15:e gången.

2. Hur man kan få in den här filmen i serien om Michael Myers är för mig obegripligt. Jag skulle vilja ta regissören Tommy Lee Wallace i örat och fråga hur han tänkte när han gjorde detta skräp.

3. För ärlighetens skull ska jag nämna att Michael Myers faktiskt syns en kort stund i filmen. Det är i ett TV-klipp där det gör reklam för filmen "Halloween".


HANS-ÅKE LILJA (2004-10-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2004
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Trailer och Commentary
RECENSERAT DENNA DAG (31/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA