Laurie vs. Myers... för sista gången

FILMEN

"Halloween 8 – Resurrection" tar vid tre år efter förra filmen. Laurie sitter nu inspärrad på mentalsjukhus efter vad som hände i slutet av förra filmen. Ni som sett den minns säkert att hon högg huvudet av Myers… trodde hon i alla fall.

Nu visar det sig dock att det inte var Myers som blev av med huvudet. I själva verket var det en sjukvårdare som Myers krossat strupen på (så han inte kunde prata) och sen klätt ut i sin mask.

Laurie är dock beredd på Myers återkomst och när han väl dyker upp är hon redo. Hon har gillrat en fälla som Myers faller i till 100 procent. Tyvärr tar Lauries rädsla för att göra samma misstag en gång till över och hon går för nära Myers som då passar på att ha ihjäl henne.

Nu frågar man sig genast vad filmen ska handla om utan Laurie eller någon annan släkting kvar för Myers att jaga. Han har ju ända sedan första filmen haft som mål att utplåna sin familj och nu har han ju gjort det. Lauries son från förra filmen syns inte längre till och får nog förutsättas vara ute ur handlingen även om man i en scen från Lauries rum på mentalsjukhuset kan se ett kort på honom.

Istället blir det sex ungdomar som ställt upp i en Internetsåpa som råkar illa ut. De har nämligen gått med på att tillbringa en natt i Myers barndomshem, övervakade och utan möjlighet att komma ut…

Naturligtvis dyker Myers upp och slaktar dem en efter en men man kan inte låta bli att tycka det hela är lite tamt. Det känns lite som om Myers förlorat sitt kall och nu blivit som vilken trist massmördare som helst.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial. Den amerikanska utgåvan ska dock innehålla några alternativa slut.


TRE SAKER

1. I rollen som producent för såpan ser vi Tyra Banks och tyvärr måste jag konstatera att hon nog i fortsättningen ska hålla sig till sin egen såpa "Top Model".

2. Det sägs att Jamie Lee Curtis gick med på att spela Laurie en sista gång för att se till att hon inte kan dyka upp i en senare film. Som om det skulle hindra en karaktär att dyka upp bara för att han eller hon är död…

3. Flera olika slut spelades in och regissören Rick Rosenthal ville att filmen skulle ha olika slut i olika städer men filmbolaget sa nej.


HANS-ÅKE LILJA (2003-06-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (2/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA