Myers fortsätter sin jakt

FILMEN

Film två i "Halloween"-serien, "Halloween 2" tar vid direkt där film ett slutar och fast att den inte kom förrän tre år efter första filmen märker man inte någon skillnad mellan de två filmerna. De skulle ha kunnat filmas direkt efter varandra.

Detta känns extra kul tycker jag då det sällan är så att en uppföljare är en direkt fortsättning på den tidigare filmen. Tyvärr är det ofta så att man bara vill utnyttja själva namnet medan filmen är något helt annat.

Här får vi dock lite mer bakgrundsinformation om Michael Myers och varför han är ute efter Laurie (Jamie Lee Curtis). Det visar sig nämligen att Laurie är Myers bortadopterade syster. Riktigt varför han måsta mörda henne för att hon är hans syster framgår inte men ändå, det ger ju manusförfattarna något att bygga vidare på.

Nåväl, Laurie skadades i första filmen och måste nu uppsöka sjukhus. Naturligtvis följer Myers efter för att ha ihjäl henne. Även Donald Pleasence är tillbaka som doktor Loomis, Myers doktor på mentalsjukhuset han rymt från.

Största delen av handlingen i "Halloween 2" utspelar sig på sjukhuset där Myers försöker få tag på Laurie medan Loomis springer runt och försöker få sheriffen att inse hur farlig Myers är. Det känns lite som om handlingen är den samma som i första filmen med den skillnaden att man nu är på ett sjukhus istället för över hela staden…

Naturligtvis lyckas inte Myers få tag på Laurie den här gången heller utan dör istället i en explosion…eller? Att han befinner sig i explosionen råder det inget tvivel om men däremot tror jag knappast att han är död.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en trailer för filmen och ett kommentarspår.


TRE SAKER

1. Då skådespelarna var tvungna att se ut som de gjorde i den första filmen fick Jamie Lee Curtis bära en peruk i hela filmen.

2. Den här filmen bryter lite mot "Halloween"-konceptet då den faktiskt utspelar sig dagen efter halloween och inte under själva halloweenkvällen.

3. En del av de scener som är med i filmen gjorde John Carpenter utan regissören Rick Rosenthals medgivande för att han tyckte att Ricks version blev lite för mesig.


HANS-ÅKE LILJA (2004-09-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (11)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2004
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Trailer och Commentary
RECENSERAT DENNA DAG (6/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA