Inte kärlek vid första ögonkastet

FILMEN

Jag var ganska så peppad när jag slog igång första avsnittet av "Penny Dreadful". Jag hade hört en massa bra om serien och de bilder jag sett såg riktigt bra ut. Men den totala kärleken uteblev. Till en början tyckte jag att serien var både lite seg och lite underlig. Den blandar rätt friskt mellan vampyrer och andra monster plus att både doktor Victor Frankenstein och Van Helsing dyker upp. Men ju mer jag såg ju mer växer serien. Dock är den inte en absolut favorit ens när sista avsnittet är sett men den fungerar och jag är trots allt sugen på att se nästa säsong. Något jag tvivlade lite på att jag skulle när jag sett första avsnittet.

Handlingen kretsar kring Sir Malcolm Murray som letar efter sin dotter som försvunnit. Ingen vet var hon är, vem som tagit henne eller om hon ens är vid liv. Dock spelar det inte så stor roll om hon är vid liv eller inte för skulle hon vara död det betyder ändå inte att hon inte går att kontakta... Till sin hjälp har Murray Vanessa Ives som var barndomsvän med Murrays dotter. Hon i sin tur är besatt av en varelse som närmast kan liknas med djävulen. Hon får syner av Murrays dotter där denna ber henne om hjälp, vilket hon efter bästa förmåga och med risk för sitt eget liv försöker ge. Förutom dessa två ingår Frankenstein och Ethan Chandler (en revolverman) i den lilla gruppen som för att hitta dottern måste kämpa mot än det ena än det andra monstret i Viktorianska London.

Skådespelarinsatserna fungerar riktigt bra. Timothy Dalton spelar Murray och Eva Green är perfekt som den besatte Vanessa. Hon kan verkligen konsten att se galen och besatt ut. Josh Hartnett spelar Ethan och Harry Treadaway Frankenstein. Alla gör de riktigt bra ifrån sig. Allt detta gör att det är lite svårt att förstå varför jag inte direkt faller för serien. Den har så mycket av det jag gillar men ändå blir det som sagt inte kärlek vid första ögonkastet. Kanske har man blandat för mycket av det goda? Eller så är det helt enkelt en av de där serierna som behöver någon säsong för att fastna. Vi får se vad som händer efter säsong 2. Kanske är det då det säger klick…


EXTRAMATERIALET

Då vi inte fick något recensionsexemplar från filmbolaget för denna TV-serie kan vi tyvärr inte recensera extramaterialet.


TRE SAKER

1. Säsong två visas nu på TV.

2. Varför serien heter "Penny Dreadful" vet jag inte. Det fanns en tidning med korta skräckberättelser som heter så och som kostade just en penny. Om det är därifrån seriens titel kommer vet jag inte men det är troligt.

3. Säsongen innehåller åtta avsnitt. Ett ovanligt antal avsnitt för en säsong.


HANS-ÅKE LILJA (2015-07-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2015
Bolag: Paramount
Tema: Vampyrer
Ljud: DTS 5.1
Bild: 1080p High Definition 1080p High Definition
Extramaterial:
Penny Dreadful: Costume design, The animals of Penny Dreadful, Penny Dreadful: Production blogs
RECENSERAT DENNA DAG (22/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA