Tyvärr Depp och Jolie, detta är inte bra

FILMEN

Lyckas man få både Johnny Depp och Angelina Jolie i samma film ska det mycket till för att man ska misslyckas. I "The Tourist" lyckas dock med denna "omöjliga" uppgift. På pappret ser "The Tourist" riktigt bra ut. En spännande handling och bra skådespelare (även om Jolie aldrig varit en favorit), vad kan gå fel? Det mesta.

Filmen handlar om Elise vars pojkvän Alexander Pearce jagas både av ekobrottsmyndigheten i England och en gangster som han stulit stora summor pengar från. Ingen vet dock hur han ser ut då han investerat 20 miljoner i att förändra sitt utseende totalt. Både polisen och gangstrarna har span på Elise och hoppas att hon ska föra dem till Alexander och en dag verkar det som om hon ska göra just det. Hon får nämligen ett brev där med instruktioner om hur hon ska gå tillväga för att få återse honom. Tyvärr involverar den oskyldige matematikläraren Frank…

Problemen med filmen är dock många. Dels går handlingen så långsamt att man för ett tag tror att alla glömt bort vad de ska göra och bara improviserar för att få tiden att gå. Sen är själva handlingen så tunn att jag nästan direkt listade ut hur allt skulle sluta. Och ju längre filmen gick desto säkrare blev jag på min teori… som i slutändan var helt rätt.

Några bra saker finns det dock. Johnny Depp är riktigt bra i rollen som Frank och miljöerna de befinner sig i, Venedig, är underbara. Men tyvärr slutar det som är bra med filmen där och som ni säkert förstår räcker det inte till att göra filmen tillräckligt bra. Flera gånger kom jag på mig själv med att snegla på klockan för att se hur långt det var kvar på filmen och det är definitivt inte ett gott betyg.


EXTRAMATERIALET

Vi får en hel del korta filmer om hur filmen spelades in. Vi får se hur man fick till lokalerna där den stora balen utspelar sig. Vi får se hur man fick till båtjakten, vi får se hur fint det är i Venedig och så vidare. Inte så värst upphetsande. Dessutom tycker jag Jolie och Depp syns oväntat lite här i extramaterialet. En längre intervju med dem hade varit roligare.


TRE SAKER

1. Först skulle Tom Cruise spela Frank men han ersattes av Sam Worthington som i sin tur ersattes av Johnny Depp.

2. I en scen hänger Frank efter en båt med handklovar på sig. Ändå lyckas han dra sig fram i repet med mycket större rörelser än handklovarna borde tillåta. Filmen innehåller många fler missar.

3. Filmen är en remake av den franska filmen "Anthony Zimmer".


HANS-ÅKE LILJA (2011-07-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Sony
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Misslyckade tagningar, Alternativ animerad titelsekvens, Kommentarspår med regissören, "A gala affair", "Bringing glamour back", "Action in Venice", "Tourist destination" och "Canal chats"
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA