Svagt men våldsamt återseende

FILMEN

Po och de andra Kung Fu-mästarna är tillbaka. När vi träffar dem den här gången har det gått några år sedan förra filmen och Po har växt in i sin roll som Kung Fu-mästare. När någon behöver räddas är han och de andra där. En dag dyker det upp en massa vargar som stjäl all metall de kan komma över. Po och de andra rycker som vanligt ut för att hjälpa men när striden är som hetast ser Po ett märke på en av vargarna och det får honom att glömma att han är mitt i en fight. Han vet inte vad märket betyder men att det är viktigt för honom och att det har något att göra med hans barndom. Han inser att han inte är son till den fågel som uppfostrat honom trots allt.

Snart visar det sig att vargarna samlar metallerna åt Shen, en påfågel som vill erövra hela Kina. Han har dock fått veta av sin sierska att en panda kommer att stå i vägen för honom, något han inte kommer att tillåta…

Precis som i första filmen är det rätt mycket våld i filmen för att vara den typ av film som detta ändå är och även om jag inte tror att det är så värst skadligt just i den här filmen blir det rätt tråkigt. Det hade varit roligare om man fått in mer humor, även om den inte på något vis är humorbefriad nu. Som filmen är nu känns den segare än första filmen och dessutom känns det lite som om man bara kör på för att få ihop en film och att man inte riktigt bryr sig så mycket om att göra något bättre än det man fick i första filmen.

När det gäller rösterna är gänget från förra filmen tillbaka och vi hör Jack Black (Po), Angelina Jolie (Tigress), Dustin Hoffman (Shifu), Seth Rogen (Mantis), Lucy Liu (Viper), David Cross (Crane) och James Hong (Mr. Ping). Sen får vi även stifta bekantskap med Gary Oldman (Shen), Jackie Chan (Monkey), Jean-Claud Van Damme (Master Croc) och Danny McBride (Wolf Boss) som är nya för den här filmen. Alla passar riktigt bra för sina karaktärer och Jack Black är verkligen Po. Även Gary Oldman är perfekt som Shen. En riktigt lyckad rollbesättning.

"Kung Fu Panda 2" får godkänt men det är knappt. Det är alldeles för mycket slagsmålsscener och för lite nyskapande för mig. Man lämnar dock öppet för en fortsättning så kanske får filmskaparna en ny chans…


EXTRAMATERIALET

En hel del extramaterial finns det på blu-ray-utgåvan. De mest intressanta är naturligtvis de borttagna scenerna och en dokumentär om rösterna i filmen.

Men på samma sätt som de är bra så finns det en del riktigt dåligt extramaterial. Vi får saker som dokumentärer om Pandor, ett spel där vi ska lista ut under vilken tunna en pandaunge ligger och så vidare. Riktigt trista grejer som ingen blir glad över.

Förutom de borttagna scenerna och röstdokumentären är det bara funktionen som gör det möjligt att se kommentarer i en liten ruta i hörnet samtidigt som filmen rullar som är av intresse vilket känns lite för svagt.


TRE SAKER

1. Ni som kan er Van Damme ser att Master Croc gör ett klassiskt Van Damme-move när han hoppar upp och böjer ju benen 90 grader på vardera hållet.

2. Inte helt oväntat öppnar man som sagt för ytterligare en film.

3. Jennifer Yuh, filmens regissör, brinner verkligen för sin film. Det märks tydligt i extramaterialet. Och det är ju kul även om jag inte tycker hon lyckats lika bra som hon gör...


HANS-ÅKE LILJA (2011-12-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2011
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Animatörens hörna HD, Animationsinspiration HD, Frågesport,Filmskaparnas kommentarer HD, Träffa skådespelarna HD, Pandaberättelser HD, ortklippta scener HD, Kung-fu spel HD, Ni Hao - Learn to speak chinese HD och Dreamworks värld HD.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA