En hund och hans pojke

FILMEN

Filmen "Herr Peabody & Sherman" handlar om just det, en hund och hans pojke. Supersmarta hunden Herr Peabody har nämligen adopterat Sherman som är en vanlig människopojke. Hans uppväxt och uppfostran har varit minst sagt annorlunda, men inget han lidit av – tills han börjar i skolan. Där retas han av Penny, en flicka i hans klass som kallar honom för hund. Sherman kan inte kontrollera sig utan biter Penny. Detta får konsekvenser och Herr Peabody riskerar att förlora vårdnaden av Sherman. För att rädda situationen bjuder Herr Peabody hem Pennys föräldrar. Delvis för att Sherman och Penny ska bli vänner men även för att beveka Pennys föräldrar så de förlåter Shermans bett. Och allt ser ut att gå riktigt bra ända tills Sherman och Penny lånar WABAC-maskinen för att resa tillbaka i tiden.

WABAC är en tidsmaskin som Herr Peabody har skapat och som han använt för att utbilda Sherman. De har rest med den och träffat massor av historiska personer som berättat om saker som hänt. Herr Peabody är dock väldigt överbeskyddande mot Sherman och låter honom inte göra något som kan verka farligt. Allra minst köra WABAC-maskinen. Nu måste dock Herr Peabody tänka om utifall de ska kunna rädda Penny…

Jag gillar filmen. Den har en bra blandning av äventyr, historiska händelser, helt galna saker (som att alla accepterar att Herr Peabody är en hund) samt en sensmoral. Den är bra animerad och en bra historia helt enkelt. Man gillar Sherman och Penny och man gillar även Herr Peabody för även om han emellanåt är väldigt envis och vill göra saker på sitt sätt så har han ett gott hjärta och vill väl.

Rösterna görs av relativt okända men väldigt passande personer. Herr Peabodys och Pennys röster görs av Ty Burrell och Ariel Winter som ni säkert känner igen från "Modern Family" men de är också de enda som jag direkt känner igen. Sherman görs av Max Charles. Alla röster passar dock väldigt bra till karaktärerna.

Allt detta tillsammans gör att "Herr Peabody & Sherman" blir en riktigt underhållande film som hela familjen kan uppskatta.


EXTRAMATERIALET

Vi får en hel del extramaterial och tyvärr finns de obligatoriska spelen såsom pussel och annat larv med, men det finns också en hel del bra saker. Vi får höra från forskare om huruvida det faktiskt vore möjligt att bygga en tidsmaskin och vi får höra om hur "Herr Peabody & Sherman" skapades. De har nämligen funnit som TV-serie innan filmen gjordes.

Totalt sett: en massa bra blandat med lite mindre bra saker alltså.


TRE SAKER

1. TV-serien som "Herr Peabody & Sherman" var en del av heter "Rocky and his friends".

2. Namnet WABAC syftar förstås på "Way back".

3. Både Robert Downey Jr och Kelsey Grammer var påtänkta att göra rösten till Herr Peabody innan jobbet gick till Ty Burrell.


HANS-ÅKE LILJA (2014-10-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Dreamworks
Ljud: DTS-HD Master Audio 7.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
A tour of the WABAC machine, Time travel: Mad science, DreamWorks present: Mr. Peabody & Sherman A journey, WABAC, History's great mystery: A dog and his boy, Peabody's pow print on history, The WABAC jigsaw, Time Travel memory match and gallery
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA