En film som kräver tålamod

FILMEN

"Kvinnan på tåget" är Rachel. Rachel sörjer sitt kraschade äktenskap och dricker alldeles för mycket. Varje dag tar hon tåget in till New York och sen tillbaka igen på kvällen. Varje gång åker hon förbi det perfekta paret. De bor i det perfekta huset, har ett perfekt barn och ett perfekt liv. Varje gång hon åker förbi kollar hon av läget och håller sig uppdaterad på paret. Men så en dag händer något och allt visar sig vara något helt annat än vad vi trott. Paret är inte så perfekt som vi trott och dessutom kanske Rachel känner dem bättre än vad vi först trodde…

Filmen är ganska rörig och vi hoppar mellan tre kvinnor och fram och bakåt i tiden. Visserligen inte mer än sex månader men det blir ändå rörigt och man måste ha tålamod när man ser filmen. Och ska jag vara riktigt ärlig gillar jag inte första halvan av den speciellt mycket. Men sen kommer man in i förklararfasen och vi får svar på alla de frågor vi haft under knappa timmen och nu börjar det hända saker. Nu börjar man inse att de som gjort filmen faktiskt tänkt till. Och nu blir det bra.

När filmen är slut är jag ändå ganska nöjd med den. Det är dock inte den bästa filmen jag sett och hade jag sett den under andra förhållanden som till exempel på TV och något annat dykt upp är risken stor att jag zappat vidare och givit upp. Nu fortsatte jag och tittade och fick min belöning men det är ett farligt spel av skaparna av filmen.

Så med andra ord, se filmen, ha tålamod och du kommer vara hyfsat nöjd när det är över.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Originaltiteln är "The Girl on the Train" vilket ger känslan av att Rachel är mycket yngre än hon faktiskt är. Svenska titeln är bättre.

2. Lisa Kudrow från "Vänner" gör ett gästspel i filmen.

3. Boken som filmen bygger på utspelar sig i London, inte New York.


HANS-ÅKE LILJA (2017-03-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Nordisk film
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (13/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA