Grant, pop och 80-tal i en underbar mix

FILMEN

"Music and lyrics" är historien om Alex Fletcher, popikonen från 80-talsbandet Pop! Nu, efter att ha spelat på tivolin och skolåterföreningar, får han chansen att skriva en hitlåt åt den just nu största kvinnliga popstjärnan Cora.

Tyvärr är Alex (mycket bra spelad av Hugh Grant) totalt värdelös på texter men desto bättre på att skriva musik. Med andra ord går det inge vidare när han ska snickra ihop låten.

Just så dyker dock Sophie Fisher (också väldigt bra gestaltad av Drew Barrymore) upp och ska vattna hans blommor. Hon vikarierar för hans ordinarie blomskötare och det visar sig rätt snart att hon har en gåva med ord. En förmåga att få till de där rimmen alla låtar måste ha.

Efter lite övertalning går hon med på att skriva texten till låten Alex ska skriva åt Cora. Och inte helt oväntat övergår deras samarbete även i kärlek. Så långt allt bra men när Cora vill göra om deras låt till en indiskinspirerad version och Alex inte vågar stå upp för det de skapat börjar allt rasa.

Ni kan dock vara lugna, om det nu var någon som inte trodde att filmen skulle få ett lyckligt slut. Jag vill dock inte avslöja allt men ni behöver som sagt inte vara orliga. "Music and lyrics" är en sådär komedi som man blir glad av att se.

Man blir även ordentligt glad över att se Hugh Grant som 80-talspopstjärna. Han är helt lysande i allt från sin scennärvaro till sin fantastiska dansjuck à la 80-tal. Ni vet sådär som Wham och de andra höll på. Jag skrattade väldigt gott åt det.

Både Grant och Barrymore är fantastiska skådespelare och de lyfter filmen till oanade höjder. Man skrattar, man gråter (nästan) och man bryr sig. Mycket bra.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en rätt kul dokumentär om hur filmen gjordes men den största behållningen har jag av Pop!s musikvideo till låten "Pop goes my heart". Hugh Grant har sällan varit roligare.

Vi får även se lite omtagningar och missar under inspelningen. Helt OK extramaterial med andra ord.


TRE SAKER

1. Arbetstiteln till filmen var "Music and lyrics by..." vilket jag personligen tycker är bättre än "Music and lyrics" …

2. När Sophie första gången kommer hem till Alex berättar hon om en argsint tysk. I den tyska dubbningen av filmen är tysken helt plötsligt fransk. Snacka om att inte tåla skämt…

3. I en scen byter Sophie kläder med en annan kvinna och även fast de är helt olika i längd och kroppsbyggnad passar den andres kläder perfekt. Sånt som bara händer i filmens värld…


HANS-ÅKE LILJA (2007-08-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Extra scener, Gags, Note for note: The making of "Music and lyrics" och Musikvideo: Pop goes my heart
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KOMEDIERNA