Sååååååååå lååååångtråååååkig

FILMEN

Sällan har en film varit så seg som "Har du hört ryktet om Morgans?". Hugh Grant och Sarah Jessica Parker spelar paret Morgans som just skilt sig. Paul (Grant) vill dock att de försöker igen men Meryl (Parker) vägrar. Orsaken till skilsmässan var att Paul var otrogen och Meryl kan inte glömma det. Trots detta går hon med på att äta middag med Paul för att tala ut. På väg från middagen blir de vittnen till ett mord och då mördaren såg att de såg måste de in i vittnesskydd. Paret Morgan (New Yorkbor ut i fingerspetsarna) skippas ut i ingenstans och blir paret Foster.

Naturligtvis blir det komplikationer när dessa storstadsmänniskor hamnar på vischan utan allt de är vana med och idén till filmen är inte så dålig. Tyvärr har man gjort filmen alldeles för lång, för förutsägbar och skämten är oftast både billiga och rätt torra… även om en del är lite småkul.

Naturligtvis blir Paul och Meryl kära igen, om nu trodde något annat, och filmen bjuder inte på några större överraskningar… förutom att både Grant och Parker är riktigt dåliga i rollerna. Under första halvan av filmen vill man inget annat än att Paul ska glömma Meryl så hon försvinner ur filmen och den andra känns hon bara överdriven. Grant är som han brukar vara, slänger ut ett skämt i varannan mening, men fixar inte riktigt den seriösa biten.

Filmens största problem är dock att allt går så sakta. Jag vet inte om man gjort så för att vi ska få lära känna karaktärerna, men vad det än beror på så blir resultatet otroligt långtråkigt och segt.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet bjuder på ungefär det vi kunde förvänta oss. Förutom kommentarsspåret får vi se lite bakom kulisserna, lite borttaget material (hyfsat kul) och några andra dokumentärerna men tyvärr, med en film som denna känns inte extramaterialet speciellt intressant.


TRE SAKER

1. Kolla hur Grant rör sig. Det ser inte det minsta naturligt ut och vi får ingen bra förklaring till det. För inte är det så han rör sig normalt?

2. Konstigt att det alltid i filmer är så att de som ska skyddas gör allt för att bryta mot de regler som satts upp för att skydda dem...

3. Jag har ju pratar en del om att filmen känns lång och seg. Känns som om jag borde komplettera det med att berätta att den är 99 minuter.


HANS-ÅKE LILJA (2010-06-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Sony
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Kommentarspår med regissören Marc Lawrence, Hugh Grant och Sarah Jessica Parker, Location, Location, Location - skapandet av filmen, Cowboys and Cosmopolitans - minidokumentär om skådespelarna, Park Avenue Meets the Prairie - om modet och kläderna, En riktig björnscen, Borttagna scener,
Misslyckade tagningar och International Special (minidokumentär skapad för Starz)
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA