En mörk, dyster och sann historia

FILMEN

Christine Chubbuck var TV-reporter på 70-talet. En tid då man fortfarande konstaterade att inslagen var i färg och när det gällde att visa det där lilla extra för att få tittare. Christine jobbar som reporter på den lokala TV-kanalen och tillsammans med sina kollegor kämpar hon för tittarsiffrorna. Hennes chef menar att det måste vara råa klipp, klipp som berör, klipp som folk inte kan låta bli att titta på. Christines inslag om jordgubbsfestivaler och liknande faller då ganska platt. Men hon ger sig inte.

Privat är hennes liv ett kaos. Hon bor hemma hos sin mamma, lider av magsmärtor och har i allmänhet svårt att umgås med folk. Men så får hon en idé. Hon ska ge TV-tittarna vad de vill ha. Hon ska ge dem blod, hon ska ge dem råhet och äkthet. Hon ska ge dem det första, i färg, livesända självmordet.

"Christine" är en dyster film. Det är inte mycket som är roligt i Christines liv. Hon kämpar men hur mycket hon än sliter så blir det fel. När hon sen får en chans att avancera till en större kanal tänds hoppet lite men även det släcks snart.

Christine spelas riktigt bra av Rebecca Hall som är relativt ny för mig. Hennes kollega George spelas av Michael C. Hall som många säkert känner igen som Dexter i TV-serien "Dexter". Även han är bra med det är fortfarande lite svårt att se honom i en annan roll än just Dexter. Miljöerna är sådär 70-tals gråa med matta orange och bruna färger. Känns väldigt realistiskt. Att sen filmen faktiskt bygger på verkliga händelser gör den ännu bättre.


EXTRAMATERIALET

En borttagen scen är allt. Hade varit kul men lite mer fakta om Christine och vilka reaktioner hennes handlande fick.


TRE SAKER

1. Det sas att alla filmer som visade Christines självmord förstörts men tydligen ska stationsägarens änka ha ett ex. Hon har dock inga planer på att släppa det till allmänheten.

2. Det är svårt att föreställa sig vad folk tänkte när de såg detta på 70-talet. Måste ha varit riktigt chockerande.

3. I verkligheten bröts sändningen snabbare efter att Christine tagit sitt liv än det görs i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2017-04-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Deleted scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA