Svårt att se charmen innan det är försent

FILMEN

Morris Bliss (Michael C. Hall) är så fruktansvärt tragisk. 35 år gammal och bor fortfarande kvar i pojkrummet hemma hos pappa. Bliss mamma dog när han var i tonåren och han har ännu inte kommit över hennes bortgång.

Filmen börjar med att Bliss befinner sig i sitt rum tillsammans med Stephanie (Brie Larson) som han precis haft sex med. Stephanie är 18 år och verkar inte vara som alla andra människor, det verkar inte Bliss heller för den delen. Rätt snabbt inser han att det kanske inte var så smart att ligga med henne och när han får reda på att hon är dotter till hans gamla skolkamrat, som han givetvis träffar dagen efter, börjar det bli lite för mycket för Bliss.

Samtidigt är pappan (Peter Fonda) allt annat än nöjd med sin oansvarige son som inte har något jobb, inte har flyttat hemifrån eller gör det han blir tillsagd, och på toppen av detta blir Bliss förtjust i sin granne Andrea (Lucy Liu) som lever med en ännu märkligare man.

Filmen börjar så himla konstigt och efter 40 minuter känner jag mig väldigt irriterad över att den är så dålig. Allt är bara så tragiskt, luddigt och ihopslafsat. Det är svårt att få en riktigt bra ihopkoppling med Bliss grannar och vänner. Det känns som om man tagit lite här och lite där och lagt ihop.

Men på något vis rullar filmen ändå på och jag slås av hur bra skådespelarinsatser det ändå är, och särskilt av Michael C. Hall som lyckas ge sin karaktär det där störda beteendet med många talande ansiktsuttryck. Bliss säger nämligen inte så mycket alla gånger, men hans kroppsspråk talar desto tydligare. Även Brie Larson får en stjärna i kanten då hennes karaktär kryper in under skinnet eftersom hon är så obehagligt sann. Jag tror nämligen att hennes agerande är väldigt vanligt hos många kvinnor.

Filmen tar sig och när jag till slut börjar bli intresserad och fast, ja då är den slut.


EXTRAMATERIALET

Några bortklippta scener som med all rätt blivit just bortklippta då de inte tillförde något nämnvärt. Fruktansvärt dåligt ljud på just de bitarna, och det handlar väl om att de inte fixats till men det störde mig i alla fall.

Sedan får vi en intervju med Michael C. Hall som mer ingående berättar om hur inspelningen var och hur det var att gestalta Bliss. Ett ganska tråkigt och intetsägande extramaterial som man lika gärna kunnat vara utan.


TRE SAKER

1. Filmen fick priset "Best Narrative Feature" på San Diego film festival 2011.

2. Filmen är baserad på en novell av Douglas Light som även varit delaktig i filmatiseringen.

3. Det finns en specifik scen i filmen, som innehåller en rånarluva, som är extremt rolig och där jag skrattade uppriktigt. Det är också den scenen som Michael C. Hall pratar lite extra om i intervjun i extramaterialet.


MARIA EREMO (2012-06-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Scanbox Vision
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Deleted scenes, Interview with Michael C Hall
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA